Dusíkaté látky v hlízách brambor produkovaných v systémech organického a koncenční pěstování
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00008245" target="_blank" >RIV/60076658:12220/07:00008245 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Nitrogenous substances in potato (Solanum tuberosum L.) tubers from organic and conventional crop management
Popis výsledku v původním jazyce
The contribution presents information about crude and pure protein content, free amino-acid and nitrate content in potato tubers produced in different crop managements - conventional and organic. The field trials were established in 2005 on two sites with different altitude and five potato cultivars were used. The average content of crude protein was significantly higher in tubers from organic crop management (10.92 % in tuber dry matter) than in tubers from conventional system (9.76 % in tuber dry matter). Similarly, pure protein content was significantly higher in tubers obtained in organic crop management (5.44 % in tuber dry matter) than in tubers from conventional system (5.088 % in tuber dry matter). The factor cultivar had the highest direct effect on crude as well as pure protein content. Tubers from conventional crop management showed increased tendency for nitrate accumulation.
Název v anglickém jazyce
Nitrogenous substances in potato (Solanum tuberosum L.) tubers from organic and conventional crop management
Popis výsledku anglicky
The contribution presents information about crude and pure protein content, free amino-acid and nitrate content in potato tubers produced in different crop managements - conventional and organic. The field trials were established in 2005 on two sites with different altitude and five potato cultivars were used. The average content of crude protein was significantly higher in tubers from organic crop management (10.92 % in tuber dry matter) than in tubers from conventional system (9.76 % in tuber dry matter). Similarly, pure protein content was significantly higher in tubers obtained in organic crop management (5.44 % in tuber dry matter) than in tubers from conventional system (5.088 % in tuber dry matter). The factor cultivar had the highest direct effect on crude as well as pure protein content. Tubers from conventional crop management showed increased tendency for nitrate accumulation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Improving Sustainability in Organic and Low Input Food Production Systems, Stuttgart 20-23.3.2007
ISBN
978-3-03736-003-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
276-279
Název nakladatele
Research Institute of Organic Agriculture FiBL, Frick
Místo vydání
Stuttgart
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—