Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dusíkaté látky v hlízách brambor produkovaných v systémech organického a koncenční pěstování

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00008245" target="_blank" >RIV/60076658:12220/07:00008245 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nitrogenous substances in potato (Solanum tuberosum L.) tubers from organic and conventional crop management

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The contribution presents information about crude and pure protein content, free amino-acid and nitrate content in potato tubers produced in different crop managements - conventional and organic. The field trials were established in 2005 on two sites with different altitude and five potato cultivars were used. The average content of crude protein was significantly higher in tubers from organic crop management (10.92 % in tuber dry matter) than in tubers from conventional system (9.76 % in tuber dry matter). Similarly, pure protein content was significantly higher in tubers obtained in organic crop management (5.44 % in tuber dry matter) than in tubers from conventional system (5.088 % in tuber dry matter). The factor cultivar had the highest direct effect on crude as well as pure protein content. Tubers from conventional crop management showed increased tendency for nitrate accumulation.

  • Název v anglickém jazyce

    Nitrogenous substances in potato (Solanum tuberosum L.) tubers from organic and conventional crop management

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution presents information about crude and pure protein content, free amino-acid and nitrate content in potato tubers produced in different crop managements - conventional and organic. The field trials were established in 2005 on two sites with different altitude and five potato cultivars were used. The average content of crude protein was significantly higher in tubers from organic crop management (10.92 % in tuber dry matter) than in tubers from conventional system (9.76 % in tuber dry matter). Similarly, pure protein content was significantly higher in tubers obtained in organic crop management (5.44 % in tuber dry matter) than in tubers from conventional system (5.088 % in tuber dry matter). The factor cultivar had the highest direct effect on crude as well as pure protein content. Tubers from conventional crop management showed increased tendency for nitrate accumulation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Improving Sustainability in Organic and Low Input Food Production Systems, Stuttgart 20-23.3.2007

  • ISBN

    978-3-03736-003-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    276-279

  • Název nakladatele

    Research Institute of Organic Agriculture FiBL, Frick

  • Místo vydání

    Stuttgart

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku