Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Detection of Aflatoxinogenic Fungi in Feeds Using the PCR Method

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F03%3A00000615" target="_blank" >RIV/00216275:25310/03:00000615 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Detection of Aflatoxinogenic Fungi in Feeds Using the PCR Method

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This work covers the possibility of using PCR method for acceleration and more accurate identification of the aflatoxinogenic fungi isolated from feed and foodstuffs. The method was optimalized on pure cultures (Aspergillus flavus CCM F-108 and Aspergillus parasiticus CCM F/550). The specificity of the optimalized PCR method was verified using various fungal strains. 50 samples of feed were examined, of which 18 were positive for the presence of the aflatoxinogenic fungi on AFPA medium. Isolated Aspergillus strains were examined using PCR method. The results obtained almost always agreed with the results gained on the AFPA medium. This method is a possible starting point for accelerating the detection of the aflatoxinogenic fungi, but it will be necessary to solve certain non-specific reactions, which are caused by a complex sample matrix. The results obtained are an initial step for further research. The PCR technique has proved itself in the detection of aflatoxinogenic fungi isolate

  • Název v anglickém jazyce

    Detection of Aflatoxinogenic Fungi in Feeds Using the PCR Method

  • Popis výsledku anglicky

    This work covers the possibility of using PCR method for acceleration and more accurate identification of the aflatoxinogenic fungi isolated from feed and foodstuffs. The method was optimalized on pure cultures (Aspergillus flavus CCM F-108 and Aspergillus parasiticus CCM F/550). The specificity of the optimalized PCR method was verified using various fungal strains. 50 samples of feed were examined, of which 18 were positive for the presence of the aflatoxinogenic fungi on AFPA medium. Isolated Aspergillus strains were examined using PCR method. The results obtained almost always agreed with the results gained on the AFPA medium. This method is a possible starting point for accelerating the detection of the aflatoxinogenic fungi, but it will be necessary to solve certain non-specific reactions, which are caused by a complex sample matrix. The results obtained are an initial step for further research. The PCR technique has proved itself in the detection of aflatoxinogenic fungi isolate

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech mycology

  • ISSN

    0009-0476

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    55

  • Číslo periodika v rámci svazku

    149

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    1-2

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus