Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Enterokoky izolované ze psů a jejich vlastnosti

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F05%3A00002918" target="_blank" >RIV/00216275:25310/05:00002918 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Enterococci of Canine Origin and Their Characteristics

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the presented work was to study the prevalence of enterococci in material isolated from healthy dogs and dogs with various infections and to determine properties of particular strains. Out of the total number of 1178 swab samples obtained from444 dogs, 433 (36,7%) of specimens contained enterococci. The most frequently isolated species was Enterococcus (E.) faecalis. Out of other species E. faecium, E. durans, E. hirae, E. casseliflavus, E. mundtii, E. columbae, E. solitarius, E. rafinosus and E. gallinarum were identified. Determination of biochemical properties of individual strains was based on conventional tests and EN-COCCUS tests and results were analyzed using the Identification program TNW lite 6.0 and identification schemes described in literature.

  • Název v anglickém jazyce

    Enterococci of Canine Origin and Their Characteristics

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the presented work was to study the prevalence of enterococci in material isolated from healthy dogs and dogs with various infections and to determine properties of particular strains. Out of the total number of 1178 swab samples obtained from444 dogs, 433 (36,7%) of specimens contained enterococci. The most frequently isolated species was Enterococcus (E.) faecalis. Out of other species E. faecium, E. durans, E. hirae, E. casseliflavus, E. mundtii, E. columbae, E. solitarius, E. rafinosus and E. gallinarum were identified. Determination of biochemical properties of individual strains was based on conventional tests and EN-COCCUS tests and results were analyzed using the Identification program TNW lite 6.0 and identification schemes described in literature.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientific Papers of the University of Pardubice, Series A

  • ISSN

    1211-5541

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    33-44

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus