Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikace a charaktrizace enterokoků izolovaných ze syrového mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00106519" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00106519 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Identification and characterization of enterococci isolated from raw milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was isolation and identification of bacteria of the genus Enterococcus from raw milk, pasteurized milk and final milk product. Raw milk was taken from seven different producers to compare hygienic quality. First, for identificationto the genus level, specific PCR for the genus Enterococcus was carried out. The identification of the Enterococcus species was confirmed by PCR using species-specific primers for ddl genes. Among 245 Enterococcus sp. strains, 111 (45 %) isolates were proved to be E. faecium, 70 (29 %) to be E. durans, 30 (12 %) to be E. faecalis, 24 (10 %) to be E. casseliflavus and 4 (2%) to be E. hirae. 4 isolates could not be identified by the methods used E. faecium was found to be the dominating species in all rawmilks. The occurance of E. faecalis in raw milk from different producers did not differ deeply (9-14% of total enterococci counts). No enterococci isolates were detected in pasteurized milk and final milk product.

  • Název v anglickém jazyce

    Identification and characterization of enterococci isolated from raw milk

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was isolation and identification of bacteria of the genus Enterococcus from raw milk, pasteurized milk and final milk product. Raw milk was taken from seven different producers to compare hygienic quality. First, for identificationto the genus level, specific PCR for the genus Enterococcus was carried out. The identification of the Enterococcus species was confirmed by PCR using species-specific primers for ddl genes. Among 245 Enterococcus sp. strains, 111 (45 %) isolates were proved to be E. faecium, 70 (29 %) to be E. durans, 30 (12 %) to be E. faecalis, 24 (10 %) to be E. casseliflavus and 4 (2%) to be E. hirae. 4 isolates could not be identified by the methods used E. faecium was found to be the dominating species in all rawmilks. The occurance of E. faecalis in raw milk from different producers did not differ deeply (9-14% of total enterococci counts). No enterococci isolates were detected in pasteurized milk and final milk product.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a potraviny)

  • ISBN

    80-903142-8-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    46-51

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o. Rapotín

  • Místo vydání

    Rapotín

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku