Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Study of enterococci during cheese manufacture and ripening and evaluation of their role in tyramine production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00146089" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00146089 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Study of enterococci during cheese manufacture and ripening and evaluation of their role in tyramine production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was isolation, identification and characterization of bacteria of the genus Enterococcus from Duch-type semi-hard cheese during manufacture and ripening. Cheese samples from two different producers (I and II) were used at the production day and after 30, 90 and 176 days of ripening. Altogether 361 suspected enterococci isolates were obtained from cheese samples during 7 month of ripening. Using genus-specific PCR, 285 isolates were identified as the members of the genus Enterococcus. The identification of five Enterococcus species was performed by PCR using species-specific primers. Among 165 Enterococcus spp. isolates of producer I, 81 isolates were classified as E. faecium, 39 as E. durans, 21 as E. faecalis, 19 as E. casseliflavus and 3 as E. hirae, and 2 isolates were not classified into species. Enterococci species among isolates of producer II were as follows: 52 isolates of E. faecium, 38 of E. faecalis, 14 of E. durans, 12 of E. casseliflavus, 3 of E. hira

  • Název v anglickém jazyce

    Study of enterococci during cheese manufacture and ripening and evaluation of their role in tyramine production

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was isolation, identification and characterization of bacteria of the genus Enterococcus from Duch-type semi-hard cheese during manufacture and ripening. Cheese samples from two different producers (I and II) were used at the production day and after 30, 90 and 176 days of ripening. Altogether 361 suspected enterococci isolates were obtained from cheese samples during 7 month of ripening. Using genus-specific PCR, 285 isolates were identified as the members of the genus Enterococcus. The identification of five Enterococcus species was performed by PCR using species-specific primers. Among 165 Enterococcus spp. isolates of producer I, 81 isolates were classified as E. faecium, 39 as E. durans, 21 as E. faecalis, 19 as E. casseliflavus and 3 as E. hirae, and 2 isolates were not classified into species. Enterococci species among isolates of producer II were as follows: 52 isolates of E. faecium, 38 of E. faecalis, 14 of E. durans, 12 of E. casseliflavus, 3 of E. hira

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    49-56

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus