Vliv základních složek sušenek na aktivitu vody
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F06%3A00004379" target="_blank" >RIV/00216275:25310/06:00004379 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effects of the principal ingredients of biscuits upon water activity
Popis výsledku v původním jazyce
Water activity of biscuits was determined at various temperatures within the interval 20-30 °C. For the majority of the products tested, the values of aw increased with the increasing temperature. Linear regression analysis revealed that the value of awfor biscuits is significantly influenced by moisture and total protein contents. A linear regression formula could be set up to describe the relationships between water activity, temperature and the contents of the principal ingredients of biscuits. Using this formula it could be demonstrated that the relationship between water activity and temperature is significantly influenced by moisture content only.
Název v anglickém jazyce
Effects of the principal ingredients of biscuits upon water activity
Popis výsledku anglicky
Water activity of biscuits was determined at various temperatures within the interval 20-30 °C. For the majority of the products tested, the values of aw increased with the increasing temperature. Linear regression analysis revealed that the value of awfor biscuits is significantly influenced by moisture and total protein contents. A linear regression formula could be set up to describe the relationships between water activity, temperature and the contents of the principal ingredients of biscuits. Using this formula it could be demonstrated that the relationship between water activity and temperature is significantly influenced by moisture content only.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food and Nutritional Research
ISSN
1336-8672
e-ISSN
—
Svazek periodika
45
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
46
Strana od-do
39-43
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—