Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Prediction of digestible energy content across feed ingredients and fish species by linear regression

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F09%3A00010330" target="_blank" >RIV/60076658:12520/09:00010330 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Prediction of digestible energy content across feed ingredients and fish species by linear regression

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In an attempt to develop predictive relationships, apparent digestible energy (ADE) content (n = 361) as biological dependent variable and dietary contents of crude protein (CP), lipid, ash and gross energy (GE) as independent variables, obtained in 40 studies with 65 different feed ingredients and evaluated with 26 fish species, were subjected to linear correlation and multiple linear regression analysis. With dietary CP and GE contents identified as significant predictors, only 58% of the variation inADE content could be explained. No improvement in accuracy of regression equations was gained by classification of values according to either feed ingredient (animal proteins, plant proteins, cereals) or fish species (water type, water temperature, feedhabit). An R (2)-value of 0.4570 and mean prediction error (MPE) of 0.2085 between predicted and observed ADE values from eight independent studies (n = 37) illustrated the inability of the derived regression equation to accurately predi

  • Název v anglickém jazyce

    Prediction of digestible energy content across feed ingredients and fish species by linear regression

  • Popis výsledku anglicky

    In an attempt to develop predictive relationships, apparent digestible energy (ADE) content (n = 361) as biological dependent variable and dietary contents of crude protein (CP), lipid, ash and gross energy (GE) as independent variables, obtained in 40 studies with 65 different feed ingredients and evaluated with 26 fish species, were subjected to linear correlation and multiple linear regression analysis. With dietary CP and GE contents identified as significant predictors, only 58% of the variation inADE content could be explained. No improvement in accuracy of regression equations was gained by classification of values according to either feed ingredient (animal proteins, plant proteins, cereals) or fish species (water type, water temperature, feedhabit). An R (2)-value of 0.4570 and mean prediction error (MPE) of 0.2085 between predicted and observed ADE values from eight independent studies (n = 37) illustrated the inability of the derived regression equation to accurately predi

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Fish Physiology and Biochemistry

  • ISSN

    0920-1742

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    35

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    16

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000270171000001

  • EID výsledku v databázi Scopus