Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Linear models to predict the digestible lipid content of fish diets

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F09%3A00010326" target="_blank" >RIV/60076658:12520/09:00010326 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Linear models to predict the digestible lipid content of fish diets

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Values for the digestible contents of nutrients in diets and feed ingredients are of utmost importance in nutritional strategies for fish. Prediction from dietary composition would eliminate lengthy, tedious and demanding digestibility experiments with fish. Apparent digestible lipid (DL) content [range 7.6-353.4 g kg(-1) dry matter (DM)] in compound diets can be predicted with high accuracy (n = 610; studies =127; fish species = 34; R-2 = 0.9515; RMSE = 16.9504) from dietary crude lipid (CL) content (range 12.0-388.7 g kg(-1) DM) by the linear regression equation DL =-2.7303 + 0.9123 CL. Validation of this equation against 65 values from 15 independent studies presented R-2 and mean prediction error (MPE) values of 0.9947 and 0.0671, respectively. Thecorresponding equation for 37 individual feed ingredients evaluated in 24 studies with 18 fish species (n = 180) was found to be DL = -1.5824 + 0.8654 CL (R-2 = 0.9717; RMSE = 8.3765). However, validation of the latter is currently hampe

  • Název v anglickém jazyce

    Linear models to predict the digestible lipid content of fish diets

  • Popis výsledku anglicky

    Values for the digestible contents of nutrients in diets and feed ingredients are of utmost importance in nutritional strategies for fish. Prediction from dietary composition would eliminate lengthy, tedious and demanding digestibility experiments with fish. Apparent digestible lipid (DL) content [range 7.6-353.4 g kg(-1) dry matter (DM)] in compound diets can be predicted with high accuracy (n = 610; studies =127; fish species = 34; R-2 = 0.9515; RMSE = 16.9504) from dietary crude lipid (CL) content (range 12.0-388.7 g kg(-1) DM) by the linear regression equation DL =-2.7303 + 0.9123 CL. Validation of this equation against 65 values from 15 independent studies presented R-2 and mean prediction error (MPE) values of 0.9947 and 0.0671, respectively. Thecorresponding equation for 37 individual feed ingredients evaluated in 24 studies with 18 fish species (n = 180) was found to be DL = -1.5824 + 0.8654 CL (R-2 = 0.9717; RMSE = 8.3765). However, validation of the latter is currently hampe

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Aquaculture nutrition

  • ISSN

    1353-5773

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    15

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000269537800011

  • EID výsledku v databázi Scopus