Accuracy of the use of energy conversion factors for compound fish diets
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F09%3A00010334" target="_blank" >RIV/60076658:12520/09:00010334 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Accuracy of the use of energy conversion factors for compound fish diets
Popis výsledku v původním jazyce
Conversion factors of 23.6, 39.5 and 17.2MJ/kg for protein, lipid and carbohydrate contents, respectively, are frequently used in fish studies to calculate the gross energy (GE) content of compound diets. Values predicted according to the above resultedin linear relationships of observed GE values with similar R2 and mean prediction error (MPE) values when using either nitrogen-free extract (NFE) (R2=0.5713, RMSE=1.3134, MPE=0.0741, n=129, 32 studies) or starch (R2=0.5665, RMSE=1.6768, MPE=0.0839, n=190, 45 studies) as measurements of carbohydrate content. Apparent digestible carbohydrate content (either NFE or starch) was found to be linearly-related (R2 values of 0.7531 and 0.7460, respectively) to its dietary content in compound fish diets. Predicted apparent digestible protein (ADP), lipid (DL) and carbohydrate contents, together with energy conversion factors, presented R2 and MPE values of 0.6205 (RMSE=1.2606) and 0.2051, respectively, between observed and predicted apparent dig
Název v anglickém jazyce
Accuracy of the use of energy conversion factors for compound fish diets
Popis výsledku anglicky
Conversion factors of 23.6, 39.5 and 17.2MJ/kg for protein, lipid and carbohydrate contents, respectively, are frequently used in fish studies to calculate the gross energy (GE) content of compound diets. Values predicted according to the above resultedin linear relationships of observed GE values with similar R2 and mean prediction error (MPE) values when using either nitrogen-free extract (NFE) (R2=0.5713, RMSE=1.3134, MPE=0.0741, n=129, 32 studies) or starch (R2=0.5665, RMSE=1.6768, MPE=0.0839, n=190, 45 studies) as measurements of carbohydrate content. Apparent digestible carbohydrate content (either NFE or starch) was found to be linearly-related (R2 values of 0.7531 and 0.7460, respectively) to its dietary content in compound fish diets. Predicted apparent digestible protein (ADP), lipid (DL) and carbohydrate contents, together with energy conversion factors, presented R2 and MPE values of 0.6205 (RMSE=1.2606) and 0.2051, respectively, between observed and predicted apparent dig
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GL - Rybářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Archives of Animal Nutrition
ISSN
1745-039X
e-ISSN
—
Svazek periodika
63
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
19
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000271512800006
EID výsledku v databázi Scopus
—