Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Accuracy of the use of energy conversion factors for compound fish diets

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F09%3A00010334" target="_blank" >RIV/60076658:12520/09:00010334 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Accuracy of the use of energy conversion factors for compound fish diets

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Conversion factors of 23.6, 39.5 and 17.2MJ/kg for protein, lipid and carbohydrate contents, respectively, are frequently used in fish studies to calculate the gross energy (GE) content of compound diets. Values predicted according to the above resultedin linear relationships of observed GE values with similar R2 and mean prediction error (MPE) values when using either nitrogen-free extract (NFE) (R2=0.5713, RMSE=1.3134, MPE=0.0741, n=129, 32 studies) or starch (R2=0.5665, RMSE=1.6768, MPE=0.0839, n=190, 45 studies) as measurements of carbohydrate content. Apparent digestible carbohydrate content (either NFE or starch) was found to be linearly-related (R2 values of 0.7531 and 0.7460, respectively) to its dietary content in compound fish diets. Predicted apparent digestible protein (ADP), lipid (DL) and carbohydrate contents, together with energy conversion factors, presented R2 and MPE values of 0.6205 (RMSE=1.2606) and 0.2051, respectively, between observed and predicted apparent dig

  • Název v anglickém jazyce

    Accuracy of the use of energy conversion factors for compound fish diets

  • Popis výsledku anglicky

    Conversion factors of 23.6, 39.5 and 17.2MJ/kg for protein, lipid and carbohydrate contents, respectively, are frequently used in fish studies to calculate the gross energy (GE) content of compound diets. Values predicted according to the above resultedin linear relationships of observed GE values with similar R2 and mean prediction error (MPE) values when using either nitrogen-free extract (NFE) (R2=0.5713, RMSE=1.3134, MPE=0.0741, n=129, 32 studies) or starch (R2=0.5665, RMSE=1.6768, MPE=0.0839, n=190, 45 studies) as measurements of carbohydrate content. Apparent digestible carbohydrate content (either NFE or starch) was found to be linearly-related (R2 values of 0.7531 and 0.7460, respectively) to its dietary content in compound fish diets. Predicted apparent digestible protein (ADP), lipid (DL) and carbohydrate contents, together with energy conversion factors, presented R2 and MPE values of 0.6205 (RMSE=1.2606) and 0.2051, respectively, between observed and predicted apparent dig

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Archives of Animal Nutrition

  • ISSN

    1745-039X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    63

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    19

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000271512800006

  • EID výsledku v databázi Scopus