Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Prediction of digestible protein and lipid contents of crustacean feeds

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F10%3A00011449" target="_blank" >RIV/60076658:12520/10:00011449 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Prediction of digestible protein and lipid contents of crustacean feeds

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Due to distinctive feeding habits and digestive physiology determination of nutrient digestibility is more demanding with crustacean than fish species A study was conducted to validate the use of linear prediction equations established with fish speciesto predict apparent digestible protein (ADP) and lipid (DL) contents [g kg(-1) dry matter (DM)] of feed ingredients (ADP = -10 0731 + 0 8942 CP, DL = -1 5824 + 0 8654 CL) and compound diets (ADP = -51 4001 + 0 9872 CP DL = -2 7303 + 0 9123 CL) from dietary crude protein (CP) and lipid (CL) contents for crustaceans (shrimp, lobster crab) Observed values (n = 91) obtained in 17 studies which evaluated CP digestibility of 26 feed ingredients for eight crustacean species, presented a linear relationship (R-2 = 0 9213 RMSE = 54 1245) with predicted values Predicted values overestimated observed values with a mean prediction error (MPE) of 0 1315 However observed DL values of 17 feed ingredients (11 = 31, studies = 5, species = 5) were overes

  • Název v anglickém jazyce

    Prediction of digestible protein and lipid contents of crustacean feeds

  • Popis výsledku anglicky

    Due to distinctive feeding habits and digestive physiology determination of nutrient digestibility is more demanding with crustacean than fish species A study was conducted to validate the use of linear prediction equations established with fish speciesto predict apparent digestible protein (ADP) and lipid (DL) contents [g kg(-1) dry matter (DM)] of feed ingredients (ADP = -10 0731 + 0 8942 CP, DL = -1 5824 + 0 8654 CL) and compound diets (ADP = -51 4001 + 0 9872 CP DL = -2 7303 + 0 9123 CL) from dietary crude protein (CP) and lipid (CL) contents for crustaceans (shrimp, lobster crab) Observed values (n = 91) obtained in 17 studies which evaluated CP digestibility of 26 feed ingredients for eight crustacean species, presented a linear relationship (R-2 = 0 9213 RMSE = 54 1245) with predicted values Predicted values overestimated observed values with a mean prediction error (MPE) of 0 1315 However observed DL values of 17 feed ingredients (11 = 31, studies = 5, species = 5) were overes

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Aquaculture nutrition

  • ISSN

    1353-5773

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000284516500001

  • EID výsledku v databázi Scopus