Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Použití lineární regrese pro odhad obsahu stravitelných bílkovin a využitelných aminokyselin ve složkách krmiv a krmných směsích pro ryby

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12610%2F08%3A00008870" target="_blank" >RIV/60076658:12610/08:00008870 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The use of linear regression to predict digestible protein and available amino acid contents of feed ingredients and diets for fish

  • Popis výsledku v původním jazyce

    An aquatic environment and unique biological characteristics complicate the determination of apparent digestible protein (ADP) and apparent available amino acid (AAAA) contents of feed ingredients and diets for fish. This urges for alternative methods ofcalculation, such as prediction from dietary chemical composition. Analysis of 617 means from 69 studies, which evaluated the protein digestibility of 73 feed ingredients with 35 fish species, revealed a linear relationship (ADP=-10.0731+0.8942 CP, R2=0.9462) between dietary crude protein (CP; g/kg dry weight) and ADP (g/kg dry weight) contents. In compound diets (n=831, 170 studies, 49 fish species) this relation was described by ADP=-51.4001+0.9872 CP (R2=0.8632). Validation of the above with valuesfrom independent studies presented a high degree of agreement (R2>0.8000; meanprediction error <0.1100) between predicted and determined values. AAAA profiles in feed ingredients and compound diets, expressed as g/kg dry weight, are predi

  • Název v anglickém jazyce

    The use of linear regression to predict digestible protein and available amino acid contents of feed ingredients and diets for fish

  • Popis výsledku anglicky

    An aquatic environment and unique biological characteristics complicate the determination of apparent digestible protein (ADP) and apparent available amino acid (AAAA) contents of feed ingredients and diets for fish. This urges for alternative methods ofcalculation, such as prediction from dietary chemical composition. Analysis of 617 means from 69 studies, which evaluated the protein digestibility of 73 feed ingredients with 35 fish species, revealed a linear relationship (ADP=-10.0731+0.8942 CP, R2=0.9462) between dietary crude protein (CP; g/kg dry weight) and ADP (g/kg dry weight) contents. In compound diets (n=831, 170 studies, 49 fish species) this relation was described by ADP=-51.4001+0.9872 CP (R2=0.8632). Validation of the above with valuesfrom independent studies presented a high degree of agreement (R2>0.8000; meanprediction error <0.1100) between predicted and determined values. AAAA profiles in feed ingredients and compound diets, expressed as g/kg dry weight, are predi

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Aquaculture

  • ISSN

    0044-8486

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    278

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1-4

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000257004800020

  • EID výsledku v databázi Scopus