Hodnocení antimikrobiálních účinků nového desinfekčního prostředku LISTEA
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F06%3A00004674" target="_blank" >RIV/00216275:25310/06:00004674 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení antimikrobiálních účinků nového desinfekčního prostředku LISTEA
Popis výsledku v původním jazyce
Effect of antimicrobial properties newly developed disinfectant agents LISTEA has been tested against selected types of microorganisms (Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Pseudomonas aeruginosa, Listeria innocua, Candida albicans,Aspergillus niger). Dillution method, spraying on stainless steel surface and 20% LISTEA addition into preservation free detergent have been compared. It was found, the higher concentration of disinfectant agents LISTEA chlordioxide and quarter ammoniumsalt base didn't inhibit Pseudomonas aeruginosa and Bacillus cereus using spraying method. In contrast, the mixture of 20% LISTEA and preservation free detergent inhibited all monitored microorganisms.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of antimicrobial properties newly developed disinfectant agents LISTEA
Popis výsledku anglicky
Effect of antimicrobial properties newly developed disinfectant agents LISTEA has been tested against selected types of microorganisms (Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Pseudomonas aeruginosa, Listeria innocua, Candida albicans,Aspergillus niger). Dillution method, spraying on stainless steel surface and 20% LISTEA addition into preservation free detergent have been compared. It was found, the higher concentration of disinfectant agents LISTEA chlordioxide and quarter ammoniumsalt base didn't inhibit Pseudomonas aeruginosa and Bacillus cereus using spraying method. In contrast, the mixture of 20% LISTEA and preservation free detergent inhibited all monitored microorganisms.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Mikrobiologie potravin
ISBN
80-7080-625-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
74-79
Název nakladatele
Českoslovenká společnost mikrobiologická
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Třešť
Datum konání akce
22. 5. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—