Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výskyt toxinogenních plísní rodu Fusarium v potravinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F06%3A00005888" target="_blank" >RIV/00216275:25310/06:00005888 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výskyt toxinogenních plísní rodu Fusarium v potravinách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    PCR procedure according to Edwards et al. (2001) was optimised with DNA isolation and amplification using Plant PCR Kit. Sensitivity of the latter method was determined using reference strain of Fusarium graminearum CCM F?683 and selectivity was examinedusing reference cultures of different genera of fungi naturally occurred in food and feedstuff. Morphological features are important for species classification whereby PCR can distinguish between toxigenic and non?toxigenic fungi of Fusarium. These fungi could be detected within 2 days, while their identification by macroscopic and microscopic features takes 2?3 weeks. Thus the PCR technique has proved itself as reliable and rapid method for detection of toxigenic species of Fusarium.

  • Název v anglickém jazyce

    Výskyt toxinogenních plísní rodu Fusarium v potravinách

  • Popis výsledku anglicky

    PCR procedure according to Edwards et al. (2001) was optimised with DNA isolation and amplification using Plant PCR Kit. Sensitivity of the latter method was determined using reference strain of Fusarium graminearum CCM F?683 and selectivity was examinedusing reference cultures of different genera of fungi naturally occurred in food and feedstuff. Morphological features are important for species classification whereby PCR can distinguish between toxigenic and non?toxigenic fungi of Fusarium. These fungi could be detected within 2 days, while their identification by macroscopic and microscopic features takes 2?3 weeks. Thus the PCR technique has proved itself as reliable and rapid method for detection of toxigenic species of Fusarium.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA203%2F05%2F2106" target="_blank" >GA203/05/2106: Moderní instrumentace v chemické, potravinářské a klinické analýze</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník Mikrobiologie potravin

  • ISBN

    80-7080-625-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    93-98

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku