Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Přežívání a inaktivace bakterií Arcobacter spp., současný stav a budocnost

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F07%3A00005750" target="_blank" >RIV/00216275:25310/07:00005750 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Survival and Inactivation of Arcobacter spp., a Current Status and Future Prospect

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Arcobacter spp. has been isolated from food of animal origin (particularly meats) and from various kind of water. Despite of its phylogenetically related neighbor Campylobacter, Arcobacter is regarded as emerging foodborne pathogen. Since Arcobacter differ in its phenotypic characteristics, the physical and chemical treatments designed for elimination of campylobacters from food and environment needs to be verified. This review focuses on the occurrence, and mainly on susceptibility to various physicaland chemical treatments for inactivation of Arcobacter spp. The existing studies have been critically discussed and new challenges were proposed for further studies.

  • Název v anglickém jazyce

    Survival and Inactivation of Arcobacter spp., a Current Status and Future Prospect

  • Popis výsledku anglicky

    Arcobacter spp. has been isolated from food of animal origin (particularly meats) and from various kind of water. Despite of its phylogenetically related neighbor Campylobacter, Arcobacter is regarded as emerging foodborne pathogen. Since Arcobacter differ in its phenotypic characteristics, the physical and chemical treatments designed for elimination of campylobacters from food and environment needs to be verified. This review focuses on the occurrence, and mainly on susceptibility to various physicaland chemical treatments for inactivation of Arcobacter spp. The existing studies have been critically discussed and new challenges were proposed for further studies.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA203%2F05%2F2106" target="_blank" >GA203/05/2106: Moderní instrumentace v chemické, potravinářské a klinické analýze</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Critical Reviews in Microbiology

  • ISSN

    1040-841X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    33

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    101-108

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus