Přežívání a inaktivace bakterií Arcobacter spp., současný stav a budocnost
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F07%3A00005750" target="_blank" >RIV/00216275:25310/07:00005750 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Survival and Inactivation of Arcobacter spp., a Current Status and Future Prospect
Popis výsledku v původním jazyce
Arcobacter spp. has been isolated from food of animal origin (particularly meats) and from various kind of water. Despite of its phylogenetically related neighbor Campylobacter, Arcobacter is regarded as emerging foodborne pathogen. Since Arcobacter differ in its phenotypic characteristics, the physical and chemical treatments designed for elimination of campylobacters from food and environment needs to be verified. This review focuses on the occurrence, and mainly on susceptibility to various physicaland chemical treatments for inactivation of Arcobacter spp. The existing studies have been critically discussed and new challenges were proposed for further studies.
Název v anglickém jazyce
Survival and Inactivation of Arcobacter spp., a Current Status and Future Prospect
Popis výsledku anglicky
Arcobacter spp. has been isolated from food of animal origin (particularly meats) and from various kind of water. Despite of its phylogenetically related neighbor Campylobacter, Arcobacter is regarded as emerging foodborne pathogen. Since Arcobacter differ in its phenotypic characteristics, the physical and chemical treatments designed for elimination of campylobacters from food and environment needs to be verified. This review focuses on the occurrence, and mainly on susceptibility to various physicaland chemical treatments for inactivation of Arcobacter spp. The existing studies have been critically discussed and new challenges were proposed for further studies.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA203%2F05%2F2106" target="_blank" >GA203/05/2106: Moderní instrumentace v chemické, potravinářské a klinické analýze</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Critical Reviews in Microbiology
ISSN
1040-841X
e-ISSN
—
Svazek periodika
33
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
101-108
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—