Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of Selected Types of Beer on Bacteria of the Genus Arcobacter

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F13%3A39894842" target="_blank" >RIV/00216275:25310/13:39894842 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00284-012-0272-7" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s00284-012-0272-7</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00284-012-0272-7" target="_blank" >10.1007/s00284-012-0272-7</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Selected Types of Beer on Bacteria of the Genus Arcobacter

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The genus Arcobacter is related to the wellknown human pathogen, Campylobacter jejuni, and has been linked to human diseases. In this study, the survival of Arcobacter spp. in various concentrations of ethanol, in various samples of beers, and in a modelstomach has been investigated. For most of these bacteria, a concentration of 10 % ethanol was determined to be the minimum inhibitory concentration. The fact that these organisms are able to survive under these conditions may have an impact in the foodprocessing industry. We studied the activity of beer against arcobacters. These bacteria were killed in all samples of beer within 30 min. A model stomach, containing a food matrix and a synthetic gastric fluid, was used to deduce the effect of beer against Arcobacter spp. During food consumption. Complete inactivation of all monitored arcobacters was detected usually within 15 min. However, the presence of beer does not potentiate the effect of gastric fluid against these bacteria. Thi

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Selected Types of Beer on Bacteria of the Genus Arcobacter

  • Popis výsledku anglicky

    The genus Arcobacter is related to the wellknown human pathogen, Campylobacter jejuni, and has been linked to human diseases. In this study, the survival of Arcobacter spp. in various concentrations of ethanol, in various samples of beers, and in a modelstomach has been investigated. For most of these bacteria, a concentration of 10 % ethanol was determined to be the minimum inhibitory concentration. The fact that these organisms are able to survive under these conditions may have an impact in the foodprocessing industry. We studied the activity of beer against arcobacters. These bacteria were killed in all samples of beer within 30 min. A model stomach, containing a food matrix and a synthetic gastric fluid, was used to deduce the effect of beer against Arcobacter spp. During food consumption. Complete inactivation of all monitored arcobacters was detected usually within 15 min. However, the presence of beer does not potentiate the effect of gastric fluid against these bacteria. Thi

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Current Microbiology

  • ISSN

    0343-8651

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    66

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    368-373

  • Kód UT WoS článku

    000315163900008

  • EID výsledku v databázi Scopus