Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Přežívání arkobakterů v některých nápojích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F11%3A39892274" target="_blank" >RIV/00216275:25310/11:39892274 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Přežívání arkobakterů v některých nápojích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato práce je zaměřena na možný efekt různých koncentrací ethanolu a jednotlivých testovaných vzorků českých a zahraničního piva na přežívání bakterií rodu Arcobacter, jakožto na jednoho dnes již významných alimentárních patogenů. Bylo sledováno přežívání arkobakterů v laboratorně připraveném modelu žaludku bez vzorku nápoje i se vzorkem. Výsledky jsou srovnávány se stanoveným obsahem typických antioxidačních sloučenin metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie s elektrochemickou detekcí a s hodnotami antioxidační aktivity stanovené různými metodami.

  • Název v anglickém jazyce

    Survival of Arcobacter in some drinks

  • Popis výsledku anglicky

    This work is focused on the potential effect of different concentration of ethanol and individual tested samples Czech and foreign beers on the survival of bacteria genus Arcobacter, as on the one from already the important alimentary pathogens this time. The model of stomach contens was prepared in laboratory and it was monitored survival of arcobacters in a laboratory-prepared stomach model without sample of beverages and with the sample. The results are compared with the typical containing of antioxidant compounds by highperformance liquid chromatography with electrochemical detection and with values of antioxidant activity determined by various methods.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků ze semináře Monitorování cizorodých látek v životním prostredí XIII.

  • ISBN

    978-80-7395-450-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    119-130

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Luka nad Jihlavou

  • Datum konání akce

    20. 9. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku