Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Prvková analýza instantních polévek a kořenících směsí pomocí ICP-OES

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F07%3A00006314" target="_blank" >RIV/00216275:25310/07:00006314 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Elemental analysis of instant soups and seasoning mixtures by ICP?OES

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The method for the determination of Na, K, Ca, Mg, P, Cd, Cr, Cu, Fe, Mn, Ni, Pb and Zn in high saline food products (instant soups and seasoning mixtures) using the ICP- OES was developed. The method was shown to be sensitive with limits of detection: Na 1.50, K 12, Ca 0.32, Mg 0.13, P 1.1, Cd 0.16, Cr 0.21, Cu 0.32, Fe 0.30, Mn 0.17, Ni 0.42, Pb 2.1 and Zn 0.21 (in mg kg-1). The method exhibited RSD 2 ? 8%. The proposed method was applied for the analysis of one seasoning supplement, beef and vegetable soup bases and four brands of instant soups acquired in supermarkets and suits for determination of dietary value and nutritional assessment of food intakes.

  • Název v anglickém jazyce

    Elemental analysis of instant soups and seasoning mixtures by ICP?OES

  • Popis výsledku anglicky

    The method for the determination of Na, K, Ca, Mg, P, Cd, Cr, Cu, Fe, Mn, Ni, Pb and Zn in high saline food products (instant soups and seasoning mixtures) using the ICP- OES was developed. The method was shown to be sensitive with limits of detection: Na 1.50, K 12, Ca 0.32, Mg 0.13, P 1.1, Cd 0.16, Cr 0.21, Cu 0.32, Fe 0.30, Mn 0.17, Ni 0.42, Pb 2.1 and Zn 0.21 (in mg kg-1). The method exhibited RSD 2 ? 8%. The proposed method was applied for the analysis of one seasoning supplement, beef and vegetable soup bases and four brands of instant soups acquired in supermarkets and suits for determination of dietary value and nutritional assessment of food intakes.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    105

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    242-247

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus