Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

DETEKCE POTENCIÁLNĚ AFLATOXINOGENNÍCH PLÍSNÍ V ROSTLINÝCH MATERIÁLECH

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F08%3A00007609" target="_blank" >RIV/00216275:25310/08:00007609 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Detection of aflatoxinogenic fungi in plants

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study examined occurrence of fungi in food. 91 samples of food (first of all tea, spices and medical herbs) were examined. 27 samples were positive for the presence of the aflatoxinogenic fungi on the AFPA medium. Two samples contained two species fungi of genus Aspergillus and one sample contained three species fungi of genus Aspergillus. Finally we determined 31 kinds of the potentially aflatoxinogenic fungi on the AFPA medium. The PCR were positive for 27 kinds of the aflatoxinogenic fungi. Isolated Aspergillus strains were examined using PCR method. Method was optimized by using pure cultures A. parasiticus var. globosus CCM F ? 550 and A. flavus CCM F ? 108. Specific PCR product (apa-2 gene and ver-1 gene) codes the biosynthetic way of aflatoxin B1. PCR product was detected by electrophoresis.

  • Název v anglickém jazyce

    Detection of aflatoxinogenic fungi in plants

  • Popis výsledku anglicky

    The study examined occurrence of fungi in food. 91 samples of food (first of all tea, spices and medical herbs) were examined. 27 samples were positive for the presence of the aflatoxinogenic fungi on the AFPA medium. Two samples contained two species fungi of genus Aspergillus and one sample contained three species fungi of genus Aspergillus. Finally we determined 31 kinds of the potentially aflatoxinogenic fungi on the AFPA medium. The PCR were positive for 27 kinds of the aflatoxinogenic fungi. Isolated Aspergillus strains were examined using PCR method. Method was optimized by using pure cultures A. parasiticus var. globosus CCM F ? 550 and A. flavus CCM F ? 108. Specific PCR product (apa-2 gene and ver-1 gene) codes the biosynthetic way of aflatoxin B1. PCR product was detected by electrophoresis.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Biotechnologie 2008

  • ISBN

    80-85645-58-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Scientific Pedagogical Publishing

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    14. 2. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku