Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of Water Content in Meat Pâté by Karl Fischer Titration and its Moisture Sorption Characteristics

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F09%3A00008395" target="_blank" >RIV/00216275:25310/09:00008395 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of Water Content in Meat Pâté by Karl Fischer Titration and its Moisture Sorption Characteristics

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The water content of two chicken meat pâté samples using the classical Karl Fischer (KF) titration method together with oven drying was analysed. Based on the experimental optimization of individual conditions the most suitable solvents, extraction time,titration agent, and sample size were selected. The KF titration in a methanol/chloroform solvent mixture (1:1, v/v) at 25 °C is the most suitable for determining the water content in this type of meat product. The applicability of KF titration agents purchased from various producers was compared but these was no variation in the results. The water content data obtained by KF titration and that of the moisture content determined by oven-drying were compared with those obtained by moisture measurementswhere the appropriate sorption isotherm was created.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of Water Content in Meat Pâté by Karl Fischer Titration and its Moisture Sorption Characteristics

  • Popis výsledku anglicky

    The water content of two chicken meat pâté samples using the classical Karl Fischer (KF) titration method together with oven drying was analysed. Based on the experimental optimization of individual conditions the most suitable solvents, extraction time,titration agent, and sample size were selected. The KF titration in a methanol/chloroform solvent mixture (1:1, v/v) at 25 °C is the most suitable for determining the water content in this type of meat product. The applicability of KF titration agents purchased from various producers was compared but these was no variation in the results. The water content data obtained by KF titration and that of the moisture content determined by oven-drying were compared with those obtained by moisture measurementswhere the appropriate sorption isotherm was created.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA203%2F08%2F1536" target="_blank" >GA203/08/1536: Progresívní metody v chemické, potravinářské a klinické analýze</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Italian Journal of Food Science

  • ISSN

    1120-1770

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    IT - Italská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus