Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of Methods for Isolating Fungal DNA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F11%3A39892304" target="_blank" >RIV/00216275:25310/11:39892304 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of Methods for Isolating Fungal DNA

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the isolation processes was to obtain DNA of sufficient quality and quantity necessary for its amplification, as most detection techniques require DNA amplification before the proper DNA detection itself. For this purpose, classic methods of DNA extraction were compared and optimised while isolations using commercial kits were also done. The methods were evaluated from several perspectives, with focus especially laid on the isolated DNA not contain PCR inhibitors which would prevent DNA amplification, thus inhibiting the detection itself. For optimising the individual methods, collection strains of the genus Aspergillus were used. After the evaluation, two most suitable methods were selected and chosen for isolating potentially aflatoxigenicmoulds taken from food samples. These methods were the commercially supplied kit for isolating DNA from plant leaves from Sigma and a classic method according Cenis in combination with the cell wall disruption by means of liquid nitrogen

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of Methods for Isolating Fungal DNA

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the isolation processes was to obtain DNA of sufficient quality and quantity necessary for its amplification, as most detection techniques require DNA amplification before the proper DNA detection itself. For this purpose, classic methods of DNA extraction were compared and optimised while isolations using commercial kits were also done. The methods were evaluated from several perspectives, with focus especially laid on the isolated DNA not contain PCR inhibitors which would prevent DNA amplification, thus inhibiting the detection itself. For optimising the individual methods, collection strains of the genus Aspergillus were used. After the evaluation, two most suitable methods were selected and chosen for isolating potentially aflatoxigenicmoulds taken from food samples. These methods were the commercially supplied kit for isolating DNA from plant leaves from Sigma and a classic method according Cenis in combination with the cell wall disruption by means of liquid nitrogen

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA203%2F09%2F0148" target="_blank" >GA203/09/0148: Moderní metody detekce a stanovení mikrobiálních toxinů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech journal of food sciences (Potravinářské vědy)

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    29

  • Číslo periodika v rámci svazku

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    76-85

  • Kód UT WoS článku

    000299721700012

  • EID výsledku v databázi Scopus