Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vlivy působící na přežívání arkobakterů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F14%3A39898027" target="_blank" >RIV/00216275:25310/14:39898027 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vlivy působící na přežívání arkobakterů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato studie popisuje vybrané vlivy působící na přežívání bakterií rodu Arcobacter. Jelikož se jedná o patogenní bakterie, je tedy potřebné vědět, kdy a za jakých podmínek dochází k jejich inaktivaci. V naší studii jsou experimenty prováděny na druzích arkobakterů s vyšší frekvencí výskytu v prostředí a potravinářství. Je zde popsán vliv vybraných desinfekčních prostředků, nízkých teplot, letální teploty, letální doby a efektu vysychání na různých površích potravinářského průmyslu.

  • Název v anglickém jazyce

    The effects on Arcobacter survival

  • Popis výsledku anglicky

    The genus Arcobacter is closely related to the well-known human pathogen Campylobacter jejuni. These bacteria are today dreaded pathogens and constitute a certain threat, particularly in the form of alimentary infection. Many effects and surfaces in foodindustry and others have been observed to have a very significant influence on bacteria, which even can lead to the elimination of bacteria. The survival of selected arcobacters was tested on several metallic coupons. The survival of arcobacters in presence of disinfectant was described as well.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Čo nového v mikrobiológii 2014

  • ISBN

    978-80-971422-2-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    209-214

  • Název nakladatele

    Československá spoločnosť mikrobiologická

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Štrbské Pleso

  • Datum konání akce

    13. 3. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku