Sensitive Voltammetric Determination of Natural Flavonoid Quercetin in a Disposable Graphite Lead
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F15%3A39900257" target="_blank" >RIV/00216275:25310/15:39900257 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.17113/ftb.53.04.15.4176" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17113/ftb.53.04.15.4176</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17113/ftb.53.04.15.4176" target="_blank" >10.17113/ftb.53.04.15.4176</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Sensitive Voltammetric Determination of Natural Flavonoid Quercetin in a Disposable Graphite Lead
Popis výsledku v původním jazyce
In this paper, a pencil graphite electrode was pretreated using chronoamperometry technique in phosphate buffer solution (pH=7.0) for sensitive determination of quercetin. Oxidation of quercetin was investigated using pretreated pencil graphite electrodeand anodic stripping differential pulse voltammetry. Under optimal conditions, the anodic current of quercetin exhibited linear response to its concentration in the range from 0.001 to 1.5 ?mol/L with the limit of detection of 0.3.10-3 ?mol/L. The proposed method was successfully applied for the determination of quercetin in cranberry and black currant juices with recovery rate from 93.2 to 94.7 %. Solid-phase extraction was found to be necessary prior to voltammetric determination of quercetin in fruit juice samples using pretreated pencil graphite electrode.
Název v anglickém jazyce
Sensitive Voltammetric Determination of Natural Flavonoid Quercetin in a Disposable Graphite Lead
Popis výsledku anglicky
In this paper, a pencil graphite electrode was pretreated using chronoamperometry technique in phosphate buffer solution (pH=7.0) for sensitive determination of quercetin. Oxidation of quercetin was investigated using pretreated pencil graphite electrodeand anodic stripping differential pulse voltammetry. Under optimal conditions, the anodic current of quercetin exhibited linear response to its concentration in the range from 0.001 to 1.5 ?mol/L with the limit of detection of 0.3.10-3 ?mol/L. The proposed method was successfully applied for the determination of quercetin in cranberry and black currant juices with recovery rate from 93.2 to 94.7 %. Solid-phase extraction was found to be necessary prior to voltammetric determination of quercetin in fruit juice samples using pretreated pencil graphite electrode.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CG - Elektrochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food Technology and Biotechnology
ISSN
1330-9862
e-ISSN
—
Svazek periodika
53
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
SI - Slovinská republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
379-384
Kód UT WoS článku
000367965800002
EID výsledku v databázi Scopus
—