Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Voltammetric Determination of Tannic Acid in Beverages using Pencil Graphite Electrode

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F15%3A39899466" target="_blank" >RIV/00216275:25310/15:39899466 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00179906:_____/15:10294886

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Voltammetric Determination of Tannic Acid in Beverages using Pencil Graphite Electrode

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The pretreated pencil graphite electrode (Pre-PGE) prepared by a chronoamperometry technique was applied for the determination of tannic acid using anodic stripping differential pulse voltammetry. The currents obtained from voltammetry measurements at optimum conditions were linearly correlated with the concentration of tannic acid. Calibration curve was obtained for tannic acid in the concentration range of 5.0-500 x 10(-9) mol/l. The limit of detection was found to be 1.5 x 10(-9) mol/l. The content of tannic acid in beverage samples determined with Pre-PGE was in good agreement with that obtained by the standard spectrophotometric method.

  • Název v anglickém jazyce

    Voltammetric Determination of Tannic Acid in Beverages using Pencil Graphite Electrode

  • Popis výsledku anglicky

    The pretreated pencil graphite electrode (Pre-PGE) prepared by a chronoamperometry technique was applied for the determination of tannic acid using anodic stripping differential pulse voltammetry. The currents obtained from voltammetry measurements at optimum conditions were linearly correlated with the concentration of tannic acid. Calibration curve was obtained for tannic acid in the concentration range of 5.0-500 x 10(-9) mol/l. The limit of detection was found to be 1.5 x 10(-9) mol/l. The content of tannic acid in beverage samples determined with Pre-PGE was in good agreement with that obtained by the standard spectrophotometric method.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CG - Elektrochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech journal of food sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    33

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    72-76

  • Kód UT WoS článku

    000351653300012

  • EID výsledku v databázi Scopus