Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Phenolic Fraction of Italian Extra Virgin Olive Oils: Elucidation Through Combined Liquid Chromatography and NMR Approaches

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F19%3A39914679" target="_blank" >RIV/00216275:25310/19:39914679 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://link.springer.com/article/10.1007/s12161-019-01508-5" target="_blank" >https://link.springer.com/article/10.1007/s12161-019-01508-5</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s12161-019-01508-5" target="_blank" >10.1007/s12161-019-01508-5</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Phenolic Fraction of Italian Extra Virgin Olive Oils: Elucidation Through Combined Liquid Chromatography and NMR Approaches

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Extra virgin olive oils (EVOOs) contain various bioactive compounds belonging to phenol family. These compounds are traditionally determined by liquid chromatography, despite such a method implies some issues that have to be taken into account. Therefore, our study was focused on the employment of reversed-phase high-performance liquid chromatography coupled to diode array detection and electrospray ionisation mass spectrometry (RP-HPLC-DAD/ESI-MS) and nuclear magnetic resonance (NMR) approaches, which are here compared in order to provide thorough information about the phenol profile in EVOOs. Data comparison led to matching results with some experimental divergence as expected from a challenging coupled analysis concerning dynamically unstable compounds. Specific concerns of both techniques are described shedding light on the potential advantages arising from the employment of the quick NMR and short and sensitive HPLC analysis. This is the first step toward a joined approach for the future analysis of the phenolic profile.

  • Název v anglickém jazyce

    The Phenolic Fraction of Italian Extra Virgin Olive Oils: Elucidation Through Combined Liquid Chromatography and NMR Approaches

  • Popis výsledku anglicky

    Extra virgin olive oils (EVOOs) contain various bioactive compounds belonging to phenol family. These compounds are traditionally determined by liquid chromatography, despite such a method implies some issues that have to be taken into account. Therefore, our study was focused on the employment of reversed-phase high-performance liquid chromatography coupled to diode array detection and electrospray ionisation mass spectrometry (RP-HPLC-DAD/ESI-MS) and nuclear magnetic resonance (NMR) approaches, which are here compared in order to provide thorough information about the phenol profile in EVOOs. Data comparison led to matching results with some experimental divergence as expected from a challenging coupled analysis concerning dynamically unstable compounds. Specific concerns of both techniques are described shedding light on the potential advantages arising from the employment of the quick NMR and short and sensitive HPLC analysis. This is the first step toward a joined approach for the future analysis of the phenolic profile.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food analytical methods

  • ISSN

    1936-9751

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    1759-1770

  • Kód UT WoS článku

    000473176500007

  • EID výsledku v databázi Scopus