Aktuální problematika mikrobiologie potravin 2024
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F24%3A39922209" target="_blank" >RIV/00216275:25310/24:39922209 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Aktuální problematika mikrobiologie potravin 2024
Popis výsledku v původním jazyce
Na Fakultě chemicko-technologické Univerzity Pardubice byl pod záštitou Československé společnosti mikrobiologické pořádán tradiční odborný seminář Aktuální problematika mikrobiologie potravin, a to ve dnech 17. a 18. 1. 2024. Semináře se zúčastnilo 60 mikrobiologů jak z různých vědecko-výzkumných institucí, tak také z kontrolních orgánů státní správy, zdravotních ústavů, či nemocnic. Mezi další návštěvníky semináře patřila i řada studentů i zaměstnanců naší fakulty. Na semináři zaznělo celkem 18 zajímavých přednášek zaměřených na aktuální témata mikrobiologie (výskyt patogenních agens v potravinách, mikrobiální rezistence, nanomateriály v mikrobiologii, epidemiologie a také další témata související např. s potravinami z hlediska výživy).Odborný program byl doplněn také o prezentaci portfolia třech sponzorů akce (GeneProof, BioTech, BioIng) a o společenský večer pro účastníky semináře.
Název v anglickém jazyce
Current issues of food microbiology 2024
Popis výsledku anglicky
At the Faculty of Chemistry and Technology of the University of Pardubice, under the auspices of the Czechoslovak Microbiological Society, a traditional professional seminar Current Issues in Food Microbiology was organized on 17 and 18 January 2024. The seminar was attended by 60 microbiologists from various scientific and research institutions, as well as from control bodies of the state administration, health institutes or hospitals. Other visitors to the seminar included a number of students and employees of our faculty. The seminar included a total of 18 interesting lectures focused on current topics in microbiology (occurrence of pathogenic agents in food, microbial resistance, nanomaterials in microbiology, epidemiology and also other topics related to food from the point of view of nutrition, for example).The professional program was also supplemented by the presentation of the portfolios of the event's three sponsors (GeneProof, BioTech, BioIng) and a social evening for seminar participants.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
FCHT Univerzita Pardubice
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
60
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce