Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aktuální problematika mikrobiologie potravin 2024

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F24%3A39922209" target="_blank" >RIV/00216275:25310/24:39922209 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aktuální problematika mikrobiologie potravin 2024

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na Fakultě chemicko-technologické Univerzity Pardubice byl pod záštitou Československé společnosti mikrobiologické pořádán tradiční odborný seminář Aktuální problematika mikrobiologie potravin, a to ve dnech 17. a 18. 1. 2024. Semináře se zúčastnilo 60 mikrobiologů jak z různých vědecko-výzkumných institucí, tak také z kontrolních orgánů státní správy, zdravotních ústavů, či nemocnic. Mezi další návštěvníky semináře patřila i řada studentů i zaměstnanců naší fakulty. Na semináři zaznělo celkem 18 zajímavých přednášek zaměřených na aktuální témata mikrobiologie (výskyt patogenních agens v potravinách, mikrobiální rezistence, nanomateriály v mikrobiologii, epidemiologie a také další témata související např. s potravinami z hlediska výživy).Odborný program byl doplněn také o prezentaci portfolia třech sponzorů akce (GeneProof, BioTech, BioIng) a o společenský večer pro účastníky semináře.

  • Název v anglickém jazyce

    Current issues of food microbiology 2024

  • Popis výsledku anglicky

    At the Faculty of Chemistry and Technology of the University of Pardubice, under the auspices of the Czechoslovak Microbiological Society, a traditional professional seminar Current Issues in Food Microbiology was organized on 17 and 18 January 2024. The seminar was attended by 60 microbiologists from various scientific and research institutions, as well as from control bodies of the state administration, health institutes or hospitals. Other visitors to the seminar included a number of students and employees of our faculty. The seminar included a total of 18 interesting lectures focused on current topics in microbiology (occurrence of pathogenic agents in food, microbial resistance, nanomaterials in microbiology, epidemiology and also other topics related to food from the point of view of nutrition, for example).The professional program was also supplemented by the presentation of the portfolios of the event&apos;s three sponsors (GeneProof, BioTech, BioIng) and a social evening for seminar participants.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    FCHT Univerzita Pardubice

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    60

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce