Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jídlo vracené do stravovacího provozu v krajské nemocnici

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25520%2F07%3A00008211" target="_blank" >RIV/00216275:25520/07:00008211 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Food Returned to the Catering System in the Regional Hospital

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Rationale: Clinical nutrition belongs to treatment methods. Nursing staff is obliged to follow patients food income. As nutrition specialists we were interested how much food is really returned from the different hospital wards back to the catering system. Methods: Two nutritionists followed up the lunch leftovers for ten consecutive working days. The amount of returned food was documented to prepared tables according to different diets. The whole portion, one half and one quarter of a portion were counted. Nutritionists stood near to the dishwasher. Catering workers put leftovers to barrels. The barrels were weighted each day. Total amount of leftovers was calculated separately for each hospital department and also summed up for the whole hospital. Numbers were compared to the food sent out. Infectious diseases and tuberculosis and respiratory diseases wards were not followed since leftovers were damaged in garbage disposals directly in the particular wards. Results: Mean value for ea

  • Název v anglickém jazyce

    Food Returned to the Catering System in the Regional Hospital

  • Popis výsledku anglicky

    Rationale: Clinical nutrition belongs to treatment methods. Nursing staff is obliged to follow patients food income. As nutrition specialists we were interested how much food is really returned from the different hospital wards back to the catering system. Methods: Two nutritionists followed up the lunch leftovers for ten consecutive working days. The amount of returned food was documented to prepared tables according to different diets. The whole portion, one half and one quarter of a portion were counted. Nutritionists stood near to the dishwasher. Catering workers put leftovers to barrels. The barrels were weighted each day. Total amount of leftovers was calculated separately for each hospital department and also summed up for the whole hospital. Numbers were compared to the food sent out. Infectious diseases and tuberculosis and respiratory diseases wards were not followed since leftovers were damaged in garbage disposals directly in the particular wards. Results: Mean value for ea

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Clinical NUtrition Supplements

  • ISBN

  • ISSN

    1744-1161

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Elsevier

  • Místo vydání

    Amsterdam

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    11. 9. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku