Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biological product testing using mechanical response

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F03%3APU36716" target="_blank" >RIV/00216305:26220/03:PU36716 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biological product testing using mechanical response

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Utility value of fruit can be judged by sensual perception or by standard mechanical-analytical scoring methods that are usually destructive and non-reproducible. Better objectivity may be reached by non-destructive methods, which are not familiarly known and used yet, mostly because of their sophistication and expensiveness. This topic is observed since 1968 in foreign literature. By our information, nobody was dealing with these problems in the Czech Republic. Thus, we decided to check these new treends and try to find our own optimal measuring method applicable in the area of investigation as well as processing of agricultural product. Typical example is impulse-response technique. This method uses determination of the resonance frequency of the fruit, which is obtained by excitation of the fruit (e.g. by stroke) and calculation of Fourier transformation of resulting signal. It is possible to determine the so-called stiffness factor S from the resonance frequency as follows, [1]: S=

  • Název v anglickém jazyce

    Biological product testing using mechanical response

  • Popis výsledku anglicky

    Utility value of fruit can be judged by sensual perception or by standard mechanical-analytical scoring methods that are usually destructive and non-reproducible. Better objectivity may be reached by non-destructive methods, which are not familiarly known and used yet, mostly because of their sophistication and expensiveness. This topic is observed since 1968 in foreign literature. By our information, nobody was dealing with these problems in the Czech Republic. Thus, we decided to check these new treends and try to find our own optimal measuring method applicable in the area of investigation as well as processing of agricultural product. Typical example is impulse-response technique. This method uses determination of the resonance frequency of the fruit, which is obtained by excitation of the fruit (e.g. by stroke) and calculation of Fourier transformation of resulting signal. It is possible to determine the so-called stiffness factor S from the resonance frequency as follows, [1]: S=

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    BI - Akustika a kmity

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    TEST 2003 Proceedings

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    203-207

  • Název nakladatele

    AMA Service GmbH

  • Místo vydání

    Wunstorf, SRN

  • Místo konání akce

    Norimberk

  • Datum konání akce

    13. 5. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku