Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Measurement of dynamic variations of polarized light in processed meat due to aging

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F11%3APU91922" target="_blank" >RIV/00216305:26220/11:PU91922 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Measurement of dynamic variations of polarized light in processed meat due to aging

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The propagation of laser light in biological tissues is of growing importance in many medical and food applications. This problem is seriously studied in live science. The biological tissues consist of cells which dimensions are bigger than wavelength ofvisible light and display large compositional variations, inhomogeneities, and anisotropic structures. Therefore a Mie scattering of transmitted or backscattered light occurs and different polarization states arise. The changes of polarization state dueto the multiple scattering of light in the biological cellular tissues allow measure the freshness of processed victuals. The transmitted and backscattered laser light exhibits multiple scattering on the thin slice of sample. The phenomenon is differentif the cellular tissues are living or dead. In the case of meat, there are temporal and dynamic changes not only as a result of chemical process, but also geometric deformations due to the water evaporation from intracellular and extrace

  • Název v anglickém jazyce

    Measurement of dynamic variations of polarized light in processed meat due to aging

  • Popis výsledku anglicky

    The propagation of laser light in biological tissues is of growing importance in many medical and food applications. This problem is seriously studied in live science. The biological tissues consist of cells which dimensions are bigger than wavelength ofvisible light and display large compositional variations, inhomogeneities, and anisotropic structures. Therefore a Mie scattering of transmitted or backscattered light occurs and different polarization states arise. The changes of polarization state dueto the multiple scattering of light in the biological cellular tissues allow measure the freshness of processed victuals. The transmitted and backscattered laser light exhibits multiple scattering on the thin slice of sample. The phenomenon is differentif the cellular tissues are living or dead. In the case of meat, there are temporal and dynamic changes not only as a result of chemical process, but also geometric deformations due to the water evaporation from intracellular and extrace

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Proceedings of SPIE

  • ISSN

    0277-786X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8073

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8073

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus