Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Měření polarizačního stavu difúzního světla způsobeného mnohonásobným rozptylem v buňce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F08%3APU75265" target="_blank" >RIV/00216305:26220/08:PU75265 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Measurement of diffused light polarization due to multiple scattering in body cells

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The living body tissues consist of cells which dimensions are bigger than a wavelength of visible light. Therefore a Mie scattering of transmitted light occurs and different polarization states arise. The changes of polarization state due to the multiplescattering of light in the biological cellular tissues allow measure the freshness of processed meat. The transmitted polarized laser light exhibits multiple scattering on the thin slice of sample. The phenomenon is different if the cellular tissues areliving or dead. In the case of meat, there are temporal and dynamic changes not only as a result of chemical process, but also geometric deformations due to the water evaporation from intracellular and extracellular sites. The polarization measurement shows the changes in polarization orientation due to the muscle orientation and meat aging.

  • Název v anglickém jazyce

    Measurement of diffused light polarization due to multiple scattering in body cells

  • Popis výsledku anglicky

    The living body tissues consist of cells which dimensions are bigger than a wavelength of visible light. Therefore a Mie scattering of transmitted light occurs and different polarization states arise. The changes of polarization state due to the multiplescattering of light in the biological cellular tissues allow measure the freshness of processed meat. The transmitted polarized laser light exhibits multiple scattering on the thin slice of sample. The phenomenon is different if the cellular tissues areliving or dead. In the case of meat, there are temporal and dynamic changes not only as a result of chemical process, but also geometric deformations due to the water evaporation from intracellular and extracellular sites. The polarization measurement shows the changes in polarization orientation due to the muscle orientation and meat aging.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA102%2F08%2F1474" target="_blank" >GA102/08/1474: Lokální optická a elektrická charakterizace optoelektronických struktur s nanometrickým rozlišením</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    18th IMEKO TC 2 SYMPOSIUM on Photonics in Measurements

  • ISBN

    978-80-86742-24-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Zeithamlová Milena, Ing. - Agentura Action M

  • Místo vydání

    Prague

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    25. 8. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku