Measurement of diffused light polarization due to multiple backscattering in body cells
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F09%3APU89271" target="_blank" >RIV/00216305:26220/09:PU89271 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Measurement of diffused light polarization due to multiple backscattering in body cells
Popis výsledku v původním jazyce
The living body tissues consist of cells which dimensions are bigger than a wavelength of visible light. Therefore a Mie scattering of transmitted light occurs and different polarization states arise. The changes of polarization state due to the multiplescattering of light in the biological cellular tissues allow measure the freshness of processed meat. The back scattered polarized laser light exhibits multiple scattering on the thin slice of sample. The phenomenon is different if the cellular tissuesare living or dead. In the case of meat, there are temporal and dynamic changes not only as a result of chemical process, but also geometric deformations due to the water evaporation from intracellular and extracellular sites. The polarization measurement shows the changes in polarization orientation due to the muscle orientation and meat aging.
Název v anglickém jazyce
Measurement of diffused light polarization due to multiple backscattering in body cells
Popis výsledku anglicky
The living body tissues consist of cells which dimensions are bigger than a wavelength of visible light. Therefore a Mie scattering of transmitted light occurs and different polarization states arise. The changes of polarization state due to the multiplescattering of light in the biological cellular tissues allow measure the freshness of processed meat. The back scattered polarized laser light exhibits multiple scattering on the thin slice of sample. The phenomenon is different if the cellular tissuesare living or dead. In the case of meat, there are temporal and dynamic changes not only as a result of chemical process, but also geometric deformations due to the water evaporation from intracellular and extracellular sites. The polarization measurement shows the changes in polarization orientation due to the muscle orientation and meat aging.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA102%2F08%2F1474" target="_blank" >GA102/08/1474: Lokální optická a elektrická charakterizace optoelektronických struktur s nanometrickým rozlišením</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
17th Symposium on Photonic Measurements 2008. 18th IMEKO TC 2 Symposium on Photonics in Measurements 2008
ISBN
978-1-61567-041-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
Curran Associated, Inc.
Místo vydání
New York
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
25. 8. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—