Sekvenace genomu spodní pivovarské kvasinky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F13%3APU105465" target="_blank" >RIV/00216305:26220/13:PU105465 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sekvenace genomu spodní pivovarské kvasinky
Popis výsledku v původním jazyce
Saccharomyces pastorianus CCY48-91 je kmen pivovarské spodní kvasinky, která je hojně používána v českém pivovarství. Hlavním cílem práce bylo sekvenovat genom této kvasinky a učinit ho dostupným pro širokou vědeckou veřejnost. Data byla zpřístupněna hlavně z důvodu, že neexistuje mnoho průmyslových kmenů kvasinek, jejichž genom by byl znám a byl dostupný.
Název v anglickém jazyce
Sequencing The Genome of Bottom Brewer's Yeast
Popis výsledku anglicky
Saccharomyces pastorianus CCY48-91 is a strain of bottom-fermenting brewing yeast most commonly used in Czech brewing. The main goal of this study is to sequence its genome and make this assembly publicly available. Because there are not many industrial yeast strains that have been sequenced, this data could be of value to other researchers.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EB - Genetika a molekulární biologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
59
Číslo periodika v rámci svazku
10-11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
313-316
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—