Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Molecular characterization of brewing and wine yeast strains in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F13%3A00069170" target="_blank" >RIV/00216224:14310/13:00069170 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/13:#0000894

  • Výsledek na webu

    <a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/yea.v30.S1/issuetoc" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/yea.v30.S1/issuetoc</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Molecular characterization of brewing and wine yeast strains in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The hybrid origin of lager yeasts causes problems in determination of the technologically diverse species S. pastorianus and S. cerevisiae. Wine and brewing yeast S. cerevisiae could be differentiated on the DNA level. In our study we chose FLO and HIS4gene, the regions ITS, RRL2 and YBR033w and mtDNA as target sequences. A group of 28 brewing, wine and type yeast strains was analyzed by PCR and RFLP techniques. Detection of flocculation genes did not document any species-specific representation in anyof the strain under study. Gene LgFLO, considered as typical for lager yeast, was detected also in ale yeast. Other analyses led to an identical species classification only in 7 yeast strains. Using digestion of the ITS region, 26 strains, including allof lager yeast were identified as S. cerevisiae; this region is thus unsuitable for identification of industrial yeast strains. Identification of ale and lager yeast should partially reflect the maximum temperature of growth.

  • Název v anglickém jazyce

    Molecular characterization of brewing and wine yeast strains in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The hybrid origin of lager yeasts causes problems in determination of the technologically diverse species S. pastorianus and S. cerevisiae. Wine and brewing yeast S. cerevisiae could be differentiated on the DNA level. In our study we chose FLO and HIS4gene, the regions ITS, RRL2 and YBR033w and mtDNA as target sequences. A group of 28 brewing, wine and type yeast strains was analyzed by PCR and RFLP techniques. Detection of flocculation genes did not document any species-specific representation in anyof the strain under study. Gene LgFLO, considered as typical for lager yeast, was detected also in ale yeast. Other analyses led to an identical species classification only in 7 yeast strains. Using digestion of the ITS region, 26 strains, including allof lager yeast were identified as S. cerevisiae; this region is thus unsuitable for identification of industrial yeast strains. Identification of ale and lager yeast should partially reflect the maximum temperature of growth.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů