Optical scattering in muscle tissue and its utilisation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26220%2F15%3APU112752" target="_blank" >RIV/00216305:26220/15:PU112752 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://proceedings.spiedigitallibrary.org/proceeding.aspx?articleid=2089597" target="_blank" >http://proceedings.spiedigitallibrary.org/proceeding.aspx?articleid=2089597</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1117/12.2175510" target="_blank" >10.1117/12.2175510</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Optical scattering in muscle tissue and its utilisation
Popis výsledku v původním jazyce
This paper describes optical scattering properties of muscle tissue, special traits, and the difficulties its composition causes. The pH of tissue and angle of the myofibrils relative to the incident light used as a probe changes the results of measurements. Distribution of colagen, as well as other substances that can be found in muscle tissue, also affect the outcome of any attempt to examine the sample via the means of optical analysis. Measurement results and scattering models are compared in effectiveness of characterization of the non-linear optical system that is muscle tissue for both medical use and food quality control, depending on the properties and composition of the tested sample.
Název v anglickém jazyce
Optical scattering in muscle tissue and its utilisation
Popis výsledku anglicky
This paper describes optical scattering properties of muscle tissue, special traits, and the difficulties its composition causes. The pH of tissue and angle of the myofibrils relative to the incident light used as a probe changes the results of measurements. Distribution of colagen, as well as other substances that can be found in muscle tissue, also affect the outcome of any attempt to examine the sample via the means of optical analysis. Measurement results and scattering models are compared in effectiveness of characterization of the non-linear optical system that is muscle tissue for both medical use and food quality control, depending on the properties and composition of the tested sample.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10306 - Optics (including laser optics and quantum optics)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/ED1.1.00%2F02.0068" target="_blank" >ED1.1.00/02.0068: CEITEC - central european institute of technology</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Proceedings of SPIE
ISSN
0277-786X
e-ISSN
—
Svazek periodika
9442
Číslo periodika v rámci svazku
9442
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
„94420I1“-„94420I7“
Kód UT WoS článku
000349403500017
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-84922823720