Neohesperidin dihydrochalkon - náhradní sladidlo přírodního původu, jeho separační vlastnosti
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F01%3APU64235" target="_blank" >RIV/00216305:26310/01:PU64235 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Neohesperidin dihydrochalkon - náhradní sladidlo přírodního původu, jeho separační vlastnosti
Popis výsledku v původním jazyce
Kapilární elektroforéza byla využita pro stanovení disociačních konstant náhradního sladidla flavonoidního původu - neohesperidinu dihydrochalkonu. Zároveň byla ověřena možnost elektroforetického stanovení téhož sladidla v modelovém systému vedle dvou běžně užívaných konzervačních látek, kyseliny benzoové a kyseliny sorbové.
Název v anglickém jazyce
Neohesperidin dihydrochalcone - an alternative sweetener of plant origin, its electrophoretic behaviour
Popis výsledku anglicky
Capillary electrophoresis was used to determine the dissociation constants sweetener of flavonoid origin - neohesperidin dihydrochalcone. At the same time the possibility was verified by electrophoretic determination of sweeteners in the same model system in addition to two commonly used preservatives, benzoic acid and sorbic acid.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů