Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Senzorický profil zrání sýra s bílou plísní ve vztahu ke změnám některých těkavých látek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F04%3APU50263" target="_blank" >RIV/00216305:26310/04:PU50263 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Senzorický profil zrání sýra s bílou plísní ve vztahu ke změnám některých těkavých látek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Senzorické hodnocení sýrů s bílou plísní porovnané se změnami některých těkavých aromatických látek. Jako nejvhodnější byla zvolena a optimalizována metoda SPME. Její hlavní výhody jsou jednoduchost, rychlost a především velmi šetrné extrakční podmínky,při nichž nedochází k tepelné, chemické ani mechanické modifikaci vzorku. Těkavé látky byly extrahovány vláknem CarboxenTM-Polydimethylsiloxane 85 mikrom a následně analyzovány plynovou chromatografií.

  • Název v anglickém jazyce

    Sensory profile of white mould cheese ripening related to changes of volatile compounds

  • Popis výsledku anglicky

    Sensory assessment of white mould cheese ripening compared with changes of some volatile aroma compounds. SPME was chosen and optimised as the most convenient. It offers many advantages: simplicity, rapidity and first of all minimizing thermal, chemicaland mechanical modifications of the sample. The volatile components were extracted using Carboxen-Polydimethylsiloxane 85 mikrom fiber and analysed by gas chromatography. The method showed good reproducibility and sensitivity. Linearity was excellent.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů