Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The application of PCR methods and gas chromatography for detection of specific non-pathogenic bacteria of the genus Clostridium

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F09%3APU87649" target="_blank" >RIV/00216305:26310/09:PU87649 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The application of PCR methods and gas chromatography for detection of specific non-pathogenic bacteria of the genus Clostridium

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to select and investigate non-pathogenic bacterial strains of the genus Clostridium collected in the Dairy Research Institute. The strains were isolated from cheeses with late blowing disorders. First, a set of 44 strains was identified into the genus Clostridium using genus-specific PCR (Rekha et al., 2006). PCRs specific to the species Clostridium butyricum (Nakanishi et al., 2005) and Clostridium tyrobutyricum (Herman et al., 1995) were used for species identification. It was found that 7 and 12 strains belonged to the species C. butyricum or C. tyrobutyricum, respectively. Some strains were not identified into species yet. Strains encoding the H2-evolving hydrogenase (hydA) gene were also identified using PCR ( ). Formation of fatty acids (acetic, propionic, and butyric) was studied by gas chromatography in culture supernatants.

  • Název v anglickém jazyce

    The application of PCR methods and gas chromatography for detection of specific non-pathogenic bacteria of the genus Clostridium

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to select and investigate non-pathogenic bacterial strains of the genus Clostridium collected in the Dairy Research Institute. The strains were isolated from cheeses with late blowing disorders. First, a set of 44 strains was identified into the genus Clostridium using genus-specific PCR (Rekha et al., 2006). PCRs specific to the species Clostridium butyricum (Nakanishi et al., 2005) and Clostridium tyrobutyricum (Herman et al., 1995) were used for species identification. It was found that 7 and 12 strains belonged to the species C. butyricum or C. tyrobutyricum, respectively. Some strains were not identified into species yet. Strains encoding the H2-evolving hydrogenase (hydA) gene were also identified using PCR ( ). Formation of fatty acids (acetic, propionic, and butyric) was studied by gas chromatography in culture supernatants.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08070" target="_blank" >2B08070: Vývoj nového moderního biotechnologického postupu umožňujícího účinnější způsob využívání odpadních vod z mlékárenského průmyslu jako materiálového zdroje pro výrobu vodíku</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů