Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

DNA Analysis of Clostridium Isolated from Late-blowing Cheeses.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F09%3APU84184" target="_blank" >RIV/00216305:26310/09:PU84184 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    DNA Analysis of Clostridium Isolated from Late-blowing Cheeses.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Some species of genus Clostridium provoke the late-blowing defect in cheeses which is characterized by high concentration of butyric acid and production of hydrogen and carbon dioxide. Therefore, the presence of butyric acid bacteria and spores in milk is undesirable and needs to be determined. This work is focused on the DNA analysis of a collection of bacteria isolated from late-blowing cheeses. PCR methods for genus and species identification were applied. Using genus-specific PCR, the set of 45 DNAsamples was identified as DNA of Clostridium genus. Based on species-specific PCRs, it was found out that some of the samples were mixtures from C. butyricum and C. tyrobutyricum cultures. These samples were purified in order to obtain exact species classification. It was determined that 6 strains belong to the species Clostridium butyricum and 27 strains belong to the species Clostridium tyrobutyricum. Another 12 samples were not classified into tested species. Strains with the hydrogen

  • Název v anglickém jazyce

    DNA Analysis of Clostridium Isolated from Late-blowing Cheeses.

  • Popis výsledku anglicky

    Some species of genus Clostridium provoke the late-blowing defect in cheeses which is characterized by high concentration of butyric acid and production of hydrogen and carbon dioxide. Therefore, the presence of butyric acid bacteria and spores in milk is undesirable and needs to be determined. This work is focused on the DNA analysis of a collection of bacteria isolated from late-blowing cheeses. PCR methods for genus and species identification were applied. Using genus-specific PCR, the set of 45 DNAsamples was identified as DNA of Clostridium genus. Based on species-specific PCRs, it was found out that some of the samples were mixtures from C. butyricum and C. tyrobutyricum cultures. These samples were purified in order to obtain exact species classification. It was determined that 6 strains belong to the species Clostridium butyricum and 27 strains belong to the species Clostridium tyrobutyricum. Another 12 samples were not classified into tested species. Strains with the hydrogen

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08070" target="_blank" >2B08070: Vývoj nového moderního biotechnologického postupu umožňujícího účinnější způsob využívání odpadních vod z mlékárenského průmyslu jako materiálového zdroje pro výrobu vodíku</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Studentská odborná konference chemie a společnost

  • ISBN

    978-80-214-4008-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Vysoké učení technické v Brně

  • Místo vydání

    Fakulta chemická Purkyňova 464/118 61200 Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 12. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku