Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identification of viable lactobacillus cell in fermented dairy products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F10%3APU86545" target="_blank" >RIV/00216305:26310/10:PU86545 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Identification of viable lactobacillus cell in fermented dairy products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    PCR in combination with ethidium monoazidem (EMA) is a new method that allows to distinguish between live and dead cells. Expand the use of PCR in food for example when determining the number of live and dead cells of probiotic bacteria in dairy products. The method is based on the observation that EMA can penetrate into the cytoplasm and the DNA of cells killed due to malfunction of the cell membrane (wall). Photoactivation with EMA covalently binds to DNA, which is why Does Not Amplify in PCR. The PCRamplified only the DNA of living cells. The aim was to use EMA-PCR method to distinguish between live and dead bacterial cells probiotic Lactobacillus paracasei ssp paracasei CCDM 211 / 06, newly isolated from human sources. Attention was paid to various procedures of killing bacterial cells.

  • Název v anglickém jazyce

    Identification of viable lactobacillus cell in fermented dairy products

  • Popis výsledku anglicky

    PCR in combination with ethidium monoazidem (EMA) is a new method that allows to distinguish between live and dead cells. Expand the use of PCR in food for example when determining the number of live and dead cells of probiotic bacteria in dairy products. The method is based on the observation that EMA can penetrate into the cytoplasm and the DNA of cells killed due to malfunction of the cell membrane (wall). Photoactivation with EMA covalently binds to DNA, which is why Does Not Amplify in PCR. The PCRamplified only the DNA of living cells. The aim was to use EMA-PCR method to distinguish between live and dead bacterial cells probiotic Lactobacillus paracasei ssp paracasei CCDM 211 / 06, newly isolated from human sources. Attention was paid to various procedures of killing bacterial cells.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08070" target="_blank" >2B08070: Vývoj nového moderního biotechnologického postupu umožňujícího účinnější způsob využívání odpadních vod z mlékárenského průmyslu jako materiálového zdroje pro výrobu vodíku</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek V. sympozia společnosti pro probiotika a prebiotika

  • ISBN

    978-80-213-2072-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    16-16

  • Název nakladatele

    ČZU v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    20. 4. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku