Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Probiotic species identification and screening of Lactobacillus strains for bacteriocin genes

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F10%3APU87328" target="_blank" >RIV/00216305:26310/10:PU87328 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216305:26310/10:PU93387

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Probiotic species identification and screening of Lactobacillus strains for bacteriocin genes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bacteria of the Lactobacillus genus are an important part of the normal gastrointestinal microflora. Faeces of suckling babies and maternal breast milk appear to be an important source of lactobacilli for dairy industry applications. Bacteriocins are antibacterial proteins that kill or inhibit the growth of other bacteria. The potential use of bacteriocin-producing strains as probiotic and bioprotective agents has recently received increased attention.The object of the study was 15 strains of Lactobacillus collected in the Czech Collection of Dairy Microorganisms (CCDM, Tábor, Czech Republic), 3 recently probiotic strains (Lactobacillus casei LOCK 0900, Lactobacillus casei LOCK 0908, Lactobacillus paracasei LOCK 0919) (Cukrowska et al., 2010), and 12 type and collection strains collected in the Czech Collection of Microorganisms (CCM).

  • Název v anglickém jazyce

    Probiotic species identification and screening of Lactobacillus strains for bacteriocin genes

  • Popis výsledku anglicky

    Bacteria of the Lactobacillus genus are an important part of the normal gastrointestinal microflora. Faeces of suckling babies and maternal breast milk appear to be an important source of lactobacilli for dairy industry applications. Bacteriocins are antibacterial proteins that kill or inhibit the growth of other bacteria. The potential use of bacteriocin-producing strains as probiotic and bioprotective agents has recently received increased attention.The object of the study was 15 strains of Lactobacillus collected in the Czech Collection of Dairy Microorganisms (CCDM, Tábor, Czech Republic), 3 recently probiotic strains (Lactobacillus casei LOCK 0900, Lactobacillus casei LOCK 0908, Lactobacillus paracasei LOCK 0919) (Cukrowska et al., 2010), and 12 type and collection strains collected in the Czech Collection of Microorganisms (CCM).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů