Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Characterisation of potential probiotic Lactobacillus strains of human origin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F10%3APU93667" target="_blank" >RIV/00216305:26310/10:PU93667 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Characterisation of potential probiotic Lactobacillus strains of human origin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Molecular biological methods (genus-specific PCR, species-specific PCRs, RAPD with primer M13, and rep-PCR with primer (GTG)5) were applied for the identification and discrimination of 31 strains of the Lactobacillus genus isolated from faecal samples of30 breastfed infants. All strains were tested for bile salts and low pH tolerance, growth in milk, production of lactic acids in milk supplemented with yeast extract, and used in biochemical tests including production of beta-glucuronidase. Consequently, the presence of genes coding for decarboxylases was investigated using PCR. Finally, four strains of probiotic species were selected for use in the dairy industry and for other tests concerning their probiotic character.

  • Název v anglickém jazyce

    Characterisation of potential probiotic Lactobacillus strains of human origin

  • Popis výsledku anglicky

    Molecular biological methods (genus-specific PCR, species-specific PCRs, RAPD with primer M13, and rep-PCR with primer (GTG)5) were applied for the identification and discrimination of 31 strains of the Lactobacillus genus isolated from faecal samples of30 breastfed infants. All strains were tested for bile salts and low pH tolerance, growth in milk, production of lactic acids in milk supplemented with yeast extract, and used in biochemical tests including production of beta-glucuronidase. Consequently, the presence of genes coding for decarboxylases was investigated using PCR. Finally, four strains of probiotic species were selected for use in the dairy industry and for other tests concerning their probiotic character.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů