Role of yeast in bread mix on acrylamide formation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F10%3APU94095" target="_blank" >RIV/00216305:26310/10:PU94095 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Role of yeast in bread mix on acrylamide formation
Popis výsledku v původním jazyce
Acrylamide in bread is formed predominantly in the crust during baking in correlation with brown pigments development. Presented study was focused on the bread prepared from the commercial bread mix using home bread maker. It was revealed that in this type of product the appropriate content of yeast in bread mix had been ascertained as a key factor on acrylamide formation.
Název v anglickém jazyce
Role of yeast in bread mix on acrylamide formation
Popis výsledku anglicky
Acrylamide in bread is formed predominantly in the crust during baking in correlation with brown pigments development. Presented study was focused on the bread prepared from the commercial bread mix using home bread maker. It was revealed that in this type of product the appropriate content of yeast in bread mix had been ascertained as a key factor on acrylamide formation.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů