Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

DEVELOPMENT OF CAPILLARY ZONE ELECTROPHORESIS METHOD FOR MONITORING OF SELECTED ORGANIC ACIDS IN FERMENTED FOODS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F11%3APU94043" target="_blank" >RIV/00216305:26310/11:PU94043 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    DEVELOPMENT OF CAPILLARY ZONE ELECTROPHORESIS METHOD FOR MONITORING OF SELECTED ORGANIC ACIDS IN FERMENTED FOODS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    During processing of food matrix by microorganisms, the great number of various metabolites is formed. Simple organic acids (such as acetic acid, lactic acid etc.) belong among the most important ones. Therefore, monitoring of their production during fermentation process provides valuable information for control of biotechnological processes. Moreover, organic acids have a significant impact on sensory properties, stability of food and are an indicator of microbial contamination. The link between the different fermentation processes is, for example, lactic acid. It is usually formed during fermentation of grape must as well as in the production of fermented dairy products. Lactic acid shows a different perspective on the nature of organic acids. They are either desirable (for the production of milk fermented products), or undesirable - as an indicator of contaminant microflora (lactic fermentation of grape must, undesirable milk souring). Determination of organic acids requires a sensitive analytical

  • Název v anglickém jazyce

    DEVELOPMENT OF CAPILLARY ZONE ELECTROPHORESIS METHOD FOR MONITORING OF SELECTED ORGANIC ACIDS IN FERMENTED FOODS

  • Popis výsledku anglicky

    During processing of food matrix by microorganisms, the great number of various metabolites is formed. Simple organic acids (such as acetic acid, lactic acid etc.) belong among the most important ones. Therefore, monitoring of their production during fermentation process provides valuable information for control of biotechnological processes. Moreover, organic acids have a significant impact on sensory properties, stability of food and are an indicator of microbial contamination. The link between the different fermentation processes is, for example, lactic acid. It is usually formed during fermentation of grape must as well as in the production of fermented dairy products. Lactic acid shows a different perspective on the nature of organic acids. They are either desirable (for the production of milk fermented products), or undesirable - as an indicator of contaminant microflora (lactic fermentation of grape must, undesirable milk souring). Determination of organic acids requires a sensitive analytical

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů