Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

How to apply acrylamide mitigation tools in food technology

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F11%3APU94091" target="_blank" >RIV/00216305:26310/11:PU94091 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    How to apply acrylamide mitigation tools in food technology

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A permanent concern about acrylamide is arising from the fact that acrylamide belongs to the group of probably carcinogenic compounds to humans according to the classification of the International Agency for Research on Cancer since 1994. Due to the widespread occurrence of acrylamide in many staple foods, the European Commission endorses proactive industry efforts to mitigate acrylamide level in food products as low as reasonably achievable, and exhorts research institutions to continue in further investigation of the matter. A supported transfer of knowledge from VUP Food Research Institute towards food industry resulted in the following tools of acrylamide mitigation in cereal products which were successfully tried in commercial production of cookies, gingerbread and bread: (i) a selection of raw material with reduced level of acrylamide precursors; (ii) an application of asparaginase before heat treatment in pastry production achieving more than 90% reduction using appropriate inc

  • Název v anglickém jazyce

    How to apply acrylamide mitigation tools in food technology

  • Popis výsledku anglicky

    A permanent concern about acrylamide is arising from the fact that acrylamide belongs to the group of probably carcinogenic compounds to humans according to the classification of the International Agency for Research on Cancer since 1994. Due to the widespread occurrence of acrylamide in many staple foods, the European Commission endorses proactive industry efforts to mitigate acrylamide level in food products as low as reasonably achievable, and exhorts research institutions to continue in further investigation of the matter. A supported transfer of knowledge from VUP Food Research Institute towards food industry resulted in the following tools of acrylamide mitigation in cereal products which were successfully tried in commercial production of cookies, gingerbread and bread: (i) a selection of raw material with reduced level of acrylamide precursors; (ii) an application of asparaginase before heat treatment in pastry production achieving more than 90% reduction using appropriate inc

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 11th International Congress on Engineering and Food (ICEF11)

  • ISBN

    978-960-89789-6-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    1965-1966

  • Název nakladatele

    Neuveden

  • Místo vydání

    Neuveden

  • Místo konání akce

    Athens

  • Datum konání akce

    22. 5. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku