Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

On-going effort on acrylamide elimination in bisciuts

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F13%3APU105561" target="_blank" >RIV/00216305:26310/13:PU105561 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    On-going effort on acrylamide elimination in bisciuts

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Acrylamide is a undesirable compound which is formed during heat treatment of food products. Undeniable effort, which has been made by many institutions responsible for the safety of foods, resulted in recommendations and instructions on how to implementappropriate tools for acrylamide elimination in food processing. A producer of biscuits on the Slovak food market enabled to undergo asparaginase treatment in biscuit processing in order to prevent acrylamide formation during baking. As a result, biscuits dedicated for diabetics, with a reduced level of acrylamide, up to 50%, were produced.

  • Název v anglickém jazyce

    On-going effort on acrylamide elimination in bisciuts

  • Popis výsledku anglicky

    Acrylamide is a undesirable compound which is formed during heat treatment of food products. Undeniable effort, which has been made by many institutions responsible for the safety of foods, resulted in recommendations and instructions on how to implementappropriate tools for acrylamide elimination in food processing. A producer of biscuits on the Slovak food market enabled to undergo asparaginase treatment in biscuit processing in order to prevent acrylamide formation during baking. As a result, biscuits dedicated for diabetics, with a reduced level of acrylamide, up to 50%, were produced.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů