Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Alternative procedure for preparation of Lactobacillus cell lysates

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F11%3APU94304" target="_blank" >RIV/00216305:26310/11:PU94304 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Alternative procedure for preparation of Lactobacillus cell lysates

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The Lactobacillus species play an important role in the food industry.They are also very important for human health due to their positive influence of the gastrointestinal tract functions. Identification of the Lactobacillus species is based on the DNA amplification methods. Molecular methods are essential for correct identification of Lactobacillus at the genus or species levels. Polymerase chain reaction (PCR) is common amplification method used in biological laboratories. PCR-ready DNA must be available to amplification. Enzymes and detergents are used for the crude cell lysates preparation. Enzymes disrupt the cell wall and cell proteins and detergents destroy the plasmatic membrane of the cells. DNA is relased into medium and it is available for purification procedure. Lysozyme, sodium dodecyl sulphate (SDS) and proteinase K are the standard components in the bacterial crude lysates preparations. They are relativelly expensive and sophisticated to storage. The aim of this work was

  • Název v anglickém jazyce

    Alternative procedure for preparation of Lactobacillus cell lysates

  • Popis výsledku anglicky

    The Lactobacillus species play an important role in the food industry.They are also very important for human health due to their positive influence of the gastrointestinal tract functions. Identification of the Lactobacillus species is based on the DNA amplification methods. Molecular methods are essential for correct identification of Lactobacillus at the genus or species levels. Polymerase chain reaction (PCR) is common amplification method used in biological laboratories. PCR-ready DNA must be available to amplification. Enzymes and detergents are used for the crude cell lysates preparation. Enzymes disrupt the cell wall and cell proteins and detergents destroy the plasmatic membrane of the cells. DNA is relased into medium and it is available for purification procedure. Lysozyme, sodium dodecyl sulphate (SDS) and proteinase K are the standard components in the bacterial crude lysates preparations. They are relativelly expensive and sophisticated to storage. The aim of this work was

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů