Zjednodušený postup izolace DNA z buněk bakterií rodu Lactobacillus
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APU100747" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PU100747 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zjednodušený postup izolace DNA z buněk bakterií rodu Lactobacillus
Popis výsledku v původním jazyce
Identifikace bakteriální DNA se skládá z několika kroků: příprava DNA v kvalitě vhodné pro polymerázovou řetězovou reakci (PCR), která zahrnuje lyzi buněk, extrakci a purifikaci DNA a následuje vlastní identifikace bakteriálního kmene pomocí PCR a jinýchmolekulárních metod. Pomocí roztoků pracích prášku obsahujících enzymy byly připraveny hrubé lyzáty buněk Lactobacillus plantarum CCM 7039, Lactobacillus fermentum CCM 7192, Lactobacillus rhamnosus CCM 1825, Lactobacillus casei subsp. casei CCM 7088. Zhrubých lyzátů buněk byla izolována DNA za použití metody vysolování. Kvalita eluované DNA a přítomnost cílové DNA byla ověřena metodou PCR, ve které byly použity specifické primery pro rod Lactobacillus LBLMA 1 a R16-1.
Název v anglickém jazyce
Simply method of DNA isolation from bacterial cells of genus Lactobacillus
Popis výsledku anglicky
Identification of bacterial DNA consists of several steps: preparation of DNA with a quality suitable for polymerase chain reaction (PCR), which includes cell lysis, extraction and purification of DNA, followed by the identification of the bacterial strain by PCR and other molecular methods. Crude cell lysates of Lactobacillus plantarum CCM 7039, Lactobacillus fermentum CCM 7192, Lactobacillus rhamnosus CCM 1825, Lactobacillus casei subsp. Casei CCM 7088 were prepared with a washing powder solution containing enzymes. The DNA was isolated from the crude lysates using NaCl solution. Quality of the eluted DNA and the presence of the target DNA was verified by the PCR with specific primers for the genus Lactobacillus LBLMA 1 and R16-1.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů