Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

. Optimization of lipase production by Bacillus Optimization of lipase production by Bacillus subtilis

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F11%3APU96743" target="_blank" >RIV/00216305:26310/11:PU96743 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    . Optimization of lipase production by Bacillus Optimization of lipase production by Bacillus subtilis

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to study the effect of pH and temperature on the activity of lipase produced by the submerged culture of Bacillus subtilis CCM 1999. A series of cultivation media differing in the carbon sources and the nutrient content; brain heart infusion broth, nutrient broth and nutrient broth supplemented with 2 % glucose was used. The activity of lipase was measured spectrophotometrically using p-nitrophenyl laurate in ethanol as the substrate.

  • Název v anglickém jazyce

    . Optimization of lipase production by Bacillus Optimization of lipase production by Bacillus subtilis

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to study the effect of pH and temperature on the activity of lipase produced by the submerged culture of Bacillus subtilis CCM 1999. A series of cultivation media differing in the carbon sources and the nutrient content; brain heart infusion broth, nutrient broth and nutrient broth supplemented with 2 % glucose was used. The activity of lipase was measured spectrophotometrically using p-nitrophenyl laurate in ethanol as the substrate.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů