. Optimization of lipase production by Bacillus Optimization of lipase production by Bacillus subtilis
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F11%3APU96743" target="_blank" >RIV/00216305:26310/11:PU96743 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
. Optimization of lipase production by Bacillus Optimization of lipase production by Bacillus subtilis
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this work was to study the effect of pH and temperature on the activity of lipase produced by the submerged culture of Bacillus subtilis CCM 1999. A series of cultivation media differing in the carbon sources and the nutrient content; brain heart infusion broth, nutrient broth and nutrient broth supplemented with 2 % glucose was used. The activity of lipase was measured spectrophotometrically using p-nitrophenyl laurate in ethanol as the substrate.
Název v anglickém jazyce
. Optimization of lipase production by Bacillus Optimization of lipase production by Bacillus subtilis
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to study the effect of pH and temperature on the activity of lipase produced by the submerged culture of Bacillus subtilis CCM 1999. A series of cultivation media differing in the carbon sources and the nutrient content; brain heart infusion broth, nutrient broth and nutrient broth supplemented with 2 % glucose was used. The activity of lipase was measured spectrophotometrically using p-nitrophenyl laurate in ethanol as the substrate.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů