Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide and a process for preparing of bread from this mixture
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APA20992" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PA20992 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Zmes na prípravu chleba so zníženým obsahom akrylamidu a spôsob prípravy chleba z takejto zmesi
Popis výsledku v původním jazyce
Zmes na prípravu chleba so zníženým obsahom akrylamidu, ktorý obsahuje chlorid vápenatý v množstve od 0,1g do 3,0g na 100g zmesi a sušené vitálne droždie v množstvo najmenej 1g a najviac 100g na 100g zmesi alebo obsahuje iba sušené vitálne droždie v množstve najmenej 1g a najviac 10g na 100g zmesi. Spôsob prípravy chleba zo zmesi obsahujúcej chlorid vápenatý a sušené vitálne droždie alebo iba sušené vitálne droždie, pri ktorom sa chlieb nechá kysnúť pri teplote 25 až 30 C 130 minút a potom sa pečie priteplote 150 až 170 C 50 minút.
Název v anglickém jazyce
Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide and a process for preparing of bread from this mixture
Popis výsledku anglicky
Mixture for the preparation of bread with a reduced content of acrylamide, which contains calcium chloride in an amount of from 0.1 g to 3.0 g per 100 g mixture and dried vital yeast in quantities of at least 1 g and at the most 100 g per 100 g mixture or only contains vital dried yeast in quantities at least 1 g and at the most 10 g per 100 g mixture. Process for the preparation of bread from a mixture comprising calcium chloride and dried yeast vitality or only dried vital yeast, wherein the bread isallowed to rise at a temperature of 25-30 C 130 minutes and then baked at a temperature of 150-170 C 50 minutes.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
6371
Vydavatel
SK001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office of the Slovak Republic
Místo vydání
Banská Bystrica
Stát vydání
SK - Slovenská republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výskumný ústav potravinársky, Bratislava, SK; Mäspomix, s.r.o., Zvolen, SK
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence