Eliminace akrylamidu v sušenkách s fruktózou aplikací enzymu L-asparaginázy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APU102302" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PU102302 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Eliminace akrylamidu v sušenkách s fruktózou aplikací enzymu L-asparaginázy
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této studie bylo snížit obsah akrylamidu v sušenkách pod deklarovanou indikativní hodnotu (500 ug/kg) použitím komerčně dostupného enzymu L-asparagináza a nalézt optimální podmínky jeho aplikace z hlediska koncentrace a vhodné výrobní fáze pro jehoaplikaci. Zároveň byl sledován i vliv přidaného enzymu na vzhled, barvu a texturní vlastnosti sušenek.
Název v anglickém jazyce
Elimination of acrylamide in diabetic biscuits by application of enzyme L-asparaginase
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to reduce the levels of acrylamide in biscuits under the indicative value (500 ug / kg) using the enzyme L-asparaginase and optimization of the application of the enzyme L-asparaginase in biscuits. At the same time, we studied the influence of added enzyme on appearance, color and textural properties of cookies.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XLII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin - Sborník příspěvků
ISBN
978-80-7080-839-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
93-96
Název nakladatele
Neuveden
Místo vydání
Neuveden
Místo konání akce
Skalský Dvůr
Datum konání akce
21. 5. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—