Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Eliminace akrylamidu v sušenkách s fruktózou aplikací enzymu L-asparaginázy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APU102302" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PU102302 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Eliminace akrylamidu v sušenkách s fruktózou aplikací enzymu L-asparaginázy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této studie bylo snížit obsah akrylamidu v sušenkách pod deklarovanou indikativní hodnotu (500 ug/kg) použitím komerčně dostupného enzymu L-asparagináza a nalézt optimální podmínky jeho aplikace z hlediska koncentrace a vhodné výrobní fáze pro jehoaplikaci. Zároveň byl sledován i vliv přidaného enzymu na vzhled, barvu a texturní vlastnosti sušenek.

  • Název v anglickém jazyce

    Elimination of acrylamide in diabetic biscuits by application of enzyme L-asparaginase

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to reduce the levels of acrylamide in biscuits under the indicative value (500 ug / kg) using the enzyme L-asparaginase and optimization of the application of the enzyme L-asparaginase in biscuits. At the same time, we studied the influence of added enzyme on appearance, color and textural properties of cookies.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XLII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin - Sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7080-839-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    93-96

  • Název nakladatele

    Neuveden

  • Místo vydání

    Neuveden

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    21. 5. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku