Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of various spices on acrylamide content in buckwheat ginger cakes

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216305%3A26310%2F12%3APU99235" target="_blank" >RIV/00216305:26310/12:PU99235 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of various spices on acrylamide content in buckwheat ginger cakes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to assess the impact of selected spices characterised by their free radical scavenging activities on the acrylamide content in ginger cakes with the addition of buckwheat flour. Spices included in formulation of the buckwheat ginger cakes (cloves, cinnamon, allspice, white pepper, coriander, star anise, anise, fennel, nutmeg, cardamom, vanilla, and ginger) were evaluated as possible accelerators or inhibitors of acrylamide formation.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of various spices on acrylamide content in buckwheat ginger cakes

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to assess the impact of selected spices characterised by their free radical scavenging activities on the acrylamide content in ginger cakes with the addition of buckwheat flour. Spices included in formulation of the buckwheat ginger cakes (cloves, cinnamon, allspice, white pepper, coriander, star anise, anise, fennel, nutmeg, cardamom, vanilla, and ginger) were evaluated as possible accelerators or inhibitors of acrylamide formation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemical Papers

  • ISSN

    0366-6352

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    66

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    949-954

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus